© Marco Borggreve

Dutch Classical Talent 2023-2024

Nederlands jong talent op tournee: Shane van Neerden
  • zo 14 jan ’24
    15:00
    Eduard Flipse Zaal
  • Exclusief servicekosten: €3,50 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

In dialoog komen is een soort communicatie waardoor de één zijn ideeën en perspectief niet op een ander legt, maar waar twee mensen samen tot elkaar komen om iets nieuws te creëren en te zien. Pianist Shane van Neerden zal zijn programma en een novella van de Franse schrijver Jean Genet naast elkaar leggen om samen met ons te kijken naar wat uiteindelijk, volgens Genet, misschien ongrijpbaar is. Bachs Ricercar a 3 uit zijn Musikalische Opfer, de laatste sonate van Beethoven, en een nieuwe compositie van Rick van Veldhuizen—“allemaal met vergelijkbare kleuren als die van de laatste schilderijen van Rembrandt”—naast de bovengenoemde novella. Op een zeer intieme manier gaat Shane met tederheid, zorgvuldigheid, en veel aandacht met ons door het boek en de muziek heen. Het theatrale en spirituele komen samen. 

“Een romanticus en poëet pur sang! Met zijn waanzinnige techniek, voortreffelijke timing en verteldrift houdt hij de aandacht van het publiek gevangen. Hij is niet bang om risico’s te nemen!”

Jury Dutch Classical Talent

programma

Bach Ricercar a 3 uit: Musikalisches Opfer | Beethoven Piano Sonate opus 111 deel I & II | van Veldhuizen Stuk voor piano en de-tuned piano/synthesizer/elektronica 

credits

Shane van Neerden piano