Aurélie Nyirabikali Lierman
© Sightways

Silbersee & Aurélie Nyirabikali Lierman

Umva! Grenzen tussen radiokunst en storytelling opengebroken
  • di 24 okt ’23
    20:15
    Eduard Flipse Zaal
  • Exclusief servicekosten: €3,50 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

In Umva! breekt Aurélie Nyirabikali Lierman de grenzen tussen radiokunst en storytelling open. Via een koptelefoon word je ondergedompeld in een hybride geluidswereld met instrumentale en vocale muziek, geluidseffecten, “Afrique concrète” en abstracte elektronica. 

De 112-jarige Kanyoni Ladislas, grootvader van Aurélie Nyirabikali Lierman, is een legende en vormt de inspiratie voor Umva!. Tijdens zijn lange leven als traditionele dokter en jager zag hij Rwanda transformeren door kolonisatie, onafhankelijkheidsstrijd, genocides en naoorlogse bloedbaden tot het fragiele land dat het vandaag is.

Aurélie Nyirabikali Lierman is geboren in Rwanda maar groeide op in België. Geboeid door de verhalende kracht van abstract geluid en muziek voegt Aurélie vaak dramatische en documentaire elementen toe aan een compositie (of juist andersom). Haar oeuvre is multidisciplinair en balanceert tussen radiokunst, installatiekunst, performancekunst, stemkunst en compositie. Haar ruime collectie aan unieke field recordings en soundscapes uit Oost-Afrika transformeert en boetseert ze tot iets wat ze omschrijft als “Afrique Concrète”.

Dit concert is onderdeel van de serie: het nieuwe nu.  

programma

 Lierman Umva! 

credits

 Silbersee |  Aurélie Nyirabikali Lierman concept