coördinator horecaDe Doelen, a city that never sleeps!
Midden in het centrum van Rotterdam, op een steenworp afstand van CS, het Oude Westen en de Lijnbaan staat concert- en congresgebouw de Doelen, een van de meest iconische gebouwen van de stad.
Hier vinden de meest bijzondere concerten, congressen, presentaties en feesten plaats. Het gigantische gebouw met haar vele zalen is een continubedrijf, om maar eens een haventerm te gebruiken. Het draait het hele jaar 24/7 door met duizenden bezoekers per jaar, uit Rotterdam en ver daarbuiten.
Sommigen vergelijken de Doelen met een grote stad die constant doorgaat: ‘A city that never sleeps!’ 

De Doelen is volop in beweging. Muzikaal, organisatorisch, en ook fysiek. Naast het aanbrengen van grote technische verbeteringen, en het terugbrengen van de sublieme jaren ‘60 stijl in het interieur is er ook aan de plint van alles gaande. Zo wordt de artiestenfoyer op de hoek Kruis- en Karel Doormanstraat omgetoverd tot een openbare ruimte, een plek waar het goed toeven is voor en na concerten.

Een multifunctioneel cultuurhuis en congrescentrum waarvan het team staat te trappelen om de deuren weer te openen. Voor de meest uiteenlopende beurzen, presentaties, internationale congressen en fantastische muziekprogramma’s.

Dit is waarom we je nodig hebben
Geen dag, geen programma of concert is gelijk. En iedere doelgroep verwacht naast top events ook topservice. Vanaf het boeken van een kaartje, via de ontvangst, het glaasje bubbels, de garderobe, het placeren, de pauze momenten en de nazit in een van de vele foyers die het gebouw rijk is. En nu de evenementen weer gaan aantrekken, wordt het nog drukker voor de afdeling horeca. 
Dat vergt grote inzet van het Doelen horecateam en daarom zijn wij op zoek naar parttime versterking in de persoon van een coördinator horeca. 

Dit is wat je gaat doen
Als coördinator horeca ben je verantwoordelijk voor de voorbereidende, uitvoerende en afrondende taken van de horeca t.b.v. evenementen en zorg je voor een optimale serviceverlening aan de gasten. Je geeft operationeel leiding aan de horecamedewerkers en bent verantwoordelijk voor de begeleiding, instructie en aansturing van deze medewerkers tijdens het evenement en werkt waar nodig zelf mee in de uitvoering.  

Je rapporteert aan de manager horeca en ziet toe op de naleving van werkafspraken en voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo en HACCP. Je handelt klachten af op een correcte wijze en gaat professioneel om met eventuele probleemsituaties. Verder zul je je ook bezighouden met de bijkomende administratieve verantwoordelijkheden, zoals de dagafdracht omzet. 

Al met al een hele interessante functie als je gastvrijheid zeer hoog in het vaandel hebt staan en altijd tien stappen vooruitdenkt.

Jij

 • Minimaal MBO 4 werk- en denkniveau (bij voorkeur een afgeronde horeca-opleiding of hotelschool);
 • Aantoonbare relevante (leidinggevende) horeca-ervaring, bij voorkeur met grootschalige publieks- of zakelijke evenementen;
 • Ervaring met M-Plus is een pre;
 • Kan werken onder stress tijdens piekmomenten;
 • Gastvrije, dienstverlenende en representatieve houding met oog voor kwaliteit
 • Geen bezwaar tegen flexibele werkdagen en uren, waaronder weekend- en avonddiensten en feestdagen.

Het aanbod
De volgende voorwaarden kun je verwachten:

 • Een gedreven team met collega’s die ervoor willen gaan;
 • Een afwisselende baan voor 24 uur in de week;         
 • Inschaling volgens CAO Nederlandse Podia;
 • 8% vakantiegeld;
 • Eindejaaruitkering;
 • Een collectieve pensioenregeling (ABP);
 • Keuze uit deelname aan collectieve verzekeringen;
 • Volop kansen en mogelijkheden om je binnen het culturele icoon van Rotterdam te ontwikkelen;
 • De mogelijkheid om (gratis) concerten en evenementen te bezoeken.

Interesse
Een gemotiveerde schriftelijke reactie met C.V. kun je richten aan: vacature@dedoelen.nl o.v.v. coördinator horeca. Je mag ook altijd even bellen met Nina den Hartog (medewerker HRM) via 010 - 217 17 18. 

De Doelen streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn, een afspiegeling van de stad Rotterdam en hoopt daarom op reacties vanuit verschillende achtergronden, gender en leeftijdscategorieën.

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.