hier draag je aan bij

De opbrengsten van ons geefprogramma worden aan vier verschillende doelen besteed; educatie en participatie, innovatieve programmering, talentontwikkeling en het gebouw. 

Elk van deze doelen draagt bij aan onze missie om muziek en cultuur toegankelijker, levendiger en inspirerender te maken voor iedereen. 

educatie & participatie
Bij de Doelen geloven we in de transformerende kracht van educatie. Daarom realiseren we voortdurend educatie en participatieprojecten die een blijvende impact hebben op individuen en gemeenschappen. Met een inclusief en interactief muziekprogramma in verschillende genres, speciaal voor kids en jongeren, betrekken we deze jongste doelgroep op een actieve manier bij onze programma’s en laten we ze kennis maken met muziek en kunst in de breedste zin van het woord.
innovatieve programmering
We zetten ons continue in om een innoverend, uitzonderlijk, inclusief en spraakmakend programma aan te bieden. Van vernieuwende programmaconcepten tot creatieve interpretaties van klassiekers en frisse samenwerkingen. Zo zijn wij een concertgebouw waar voor iedere muziekliefhebber iets tofs te bezoeken valt. Naast onze concertprogrammering richten we ons ook op maatschappelijke thema’s, kunst, architectuur en literatuur met onderscheidende, laagdrempelige programma’s rondom de actuele thema’s in en van de stad. Wij zijn er voor iedereen!
talentontwikkeling
Met het oog op de toekomst van muziek en Rotterdam als muziekstad, zien wij talentontwikkeling als een belangrijke taak van de Doelen. Door middel van verschillende programma's als ROAM, Het Nieuwe Nu Young en talent breaks bieden wij een podium aan opkomende talenten. Met deze programma's creëren we een vruchtbare voedingsbodem waarop talent kan bloeien en groeien. Zo kunnen wij ieder seizoen aan tal van musici een kickstart geven aan een prachtige muziekcarrière!
het gebouw
Al sinds 1966 weten muziekliefhebbers ons te vinden in ons gebouw aan het Schouwburgplein. Om zo optimaal mogelijk te kunnen blijven genieten van ons Rijksmonument vinden regelmatig projecten plaats die de functionaliteit en de kwaliteit verbeteren of waarborgen. Denk hierbij aan de aanleg van het groene dak, de upgrade van de artiestenfoyer of het vernieuwen van de stoelen in de Jurriaanse Zaal. Stuk voor stuk projecten die het gebouw eer toe doen en de beleving en kwaliteit van jouw bezoek aan de Doelen vergroten.

zie ook