een spannend muzikaal avontuur in de Doelen met ROAM Night!

Vrijdag 28 oktober vindt de allereerste ontdekkingsreis Roam Night plaats in concertgebouw de Doelen.

 

ROAM staat voor veel meer dan muziek alleen, het publiek wordt uitgenodigd door de verschillende ruimtes van de Doelen te dwalen en zich naast de fabelachtige muziek te laven aan spannende performances, film en techno. 

Zo sta je op het ene moment bij een feestelijk optreden van het Ragazze Quartet en de Zuid-Afrikaanse cellist-zanger-alleskunner Abel Selaocoe en ga je op het andere moment helemaal op in de hypnotiserende performance Looming van Iris Woutera. Je ziet hoe cultfilm en klassieke muziek elkaar aan kunnen vullen in de video’s van Blue Danube of ontdekt de verbanden tussen barok en techno tijdens het concert van Francesco Tristano.

Wat staat de muzikale avonturier zoal te wachten bij ROAM Night?

Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Tijdens ROAM Night treedt Ragazze Quartet op met Abel Selaocoe.  

De Zuid-Afrikaanse cellist Abel Selaocoe beweegt zich moeiteloos tussen een veelvoud aan genres en stijlen: van samenwerkingen met muzikanten uit verschillende culturen tot beatboxers, klassieke concerto’s en solo-recitals. Met eenzelfde gemak combineert hij virtuoze optredens met improvisatie, zang en body percussion. 

Francesco Tristano studeerde af als klassiek pianist aan Julliard School in New York. De Luxemburgse musicus specialiseert zich zowel in barokmuziek als in hedendaagse muziek en is net zo gefascineerd door de klanken van Bach als door de ritmische pulse van techno. En zo komt het dat hij zowel in nachtclubs als concertzalen speelt.   

Looming is een performance van artiest Iris Woutera op muziek van Mink Steekelenburg. Woutera maakt gebruikt van flexibele sculpturen, haar werk is een intrigerende combinatie van dans, muziek en fashion.   

Bleu Danube, een collectief van regisseurs, fotografen, musici en schrijvers, hebben  een gezamenlijke missie: klassieke muziek toegankelijker te maken. Met muziek als uitgangspunt, refereren ze met hun werken constant aan cultfilms, videoclips en popcultuur.  

Het Britse muzieklabel NMC Recordings verstuurt sinds jaar en dag cassettebandjes met de nieuwste klassieke werken aan een ieder die geinteresseerd is. In 2019 maakte componist/producer Beatrice Dillon een jubileumeditie: een mixtape aan de hand van 30 jaar NMC. Op ROAM Night is Dillons tape als audio-installatie te beluisteren. 

van 7