De Doelen, a city that never sleeps!   

De Doelen is al meer dan een halve eeuw concertgebouw, poppodium, festivalhart, congresgebouw en feestlocatie. De Doelen is en blijft in beweging. We zijn een levendig, vernieuwend, internationaal podium voor muziek, cultuur en ontmoeting waarin talent zich ontwikkelt en dat bijdraagt aan de verbondenheid van Rotterdam.

Het concertgebouw moet de creatieve en culturele hub van Rotterdam worden waar voor iedere Rotterdammer iets te doen is. We zijn daarom volop in beweging. Muzikaal, organisatorisch, en ook fysiek. We maken verbinding met de stad en maken van het gebouw een ontmoetingsplek waar naast concerten en congressen ook maatschappelijke projecten, talentontwikkeling, educatie en innovatie plaatsvindt. Een multifunctioneel cultuurhuis dus, een People’s Palace.  

Het iconische gebouw van de Doelen is een rijksmonument. Met het oog op de toekomst is de Doelen aan het uitbreiden. Momenteel worden een aantal nieuwe studio’s verbouwd die komend jaar opengaan. Van een mini podium tot restaurant, van een media en radiostudio, tot een kids corner en een ruimte voor dialoog en workshops.

 

Daarom zijn wij op zoek naar een

Coördinator gebouw

 

Dit is waarom we je nodig hebben   
  
Veiligheid, onderhoud en de verduurzaming zijn zeer belangrijke elementen voor het rijksmonument de Doelen en onze organisatie. De coördinator Gebouw coördineert het team Gebouw binnen de afdeling Gebouw, IT & podiumtechniek. Het team bestaat uit gebouwspecialisten, te weten; Gebouwspecialist E-installaties, Gebouwspecialist W-installaties, Timmerman interieur & onderhoud en gebouwbeheerders voor 1e lijns storingsdienst & klein onderhoud. De coördinator is de spil tussen het team, de afdeling, de organisatie en het management.

Dit is wat je gaat doen   
  
Als Coördinator Gebouw bij de Doelen heb je verschillende verantwoordelijkheden.  Jij bent degene die het veiligheidsplan en de BHV-organisatie aanscherpt en actueel houdt. Je zorgt ervoor dat alle betrokken collega's goed op de hoogte zijn van alle facetten rondom veiligheid. Daarnaast trek jij de kar op het gebied van duurzaamheid binnen het gebouw. Je ontwikkelt hier een visie op en draagt zorg voor de praktische uitvoer. 

Het coördineren van (groot) onderhoud en het toezien op de uitvoer van het Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) behoord eveneens tot jouw takenpakket. Hierbij is het essentieel om een goed overzicht te behouden en ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden binnen de gestelde kaders worden uitgevoerd. Je vertegenwoordigt de Doelen in gesprekken met de Gemeente Rotterdam, waarbij je onze belangen behartigt en ervoor zorgdraagt dat het gebouwonderhoud naar behoren wordt uitgevoerd.

Een ander belangrijk aspect van jouw rol is samen met het team diverse storingen die zich kunnen voordoen lokaliseren, analyseren en oplossen. Door nauw samen te werken kunnen we snel en efficiënt handelen waardoor we de continuïteit van onze activiteiten kunnen waarborgen.

Als Coördinator Gebouw ben je ook verantwoordelijk voor het controleren van de werkzaamheden die door onze leveranciers worden uitgevoerd. Door kritisch te kijken naar de kwaliteit en naleving van afspraken, zorg je ervoor dat alles wordt uitgevoerd binnen het budget, loopt volgens planning, en eventuele problemen tijdig oplost. De oördinator gebouw is een veelzijdige functie waarbij jij je ervaring in kan zetten om alles op rolletjes te laten verlopen en onze faciliteiten optimaal worden benut.

Jij bent (een):

 • Planner en technicus met een visie;
 • Daadkrachtige teamplayer;
 • Flexibel betreffende werktijden en bereikbaarheid;
 • Zelfstandig en niet bang om door te pakken met het oog op kwaliteit en innovatie;
 • Ervaring met het begeleiden van externe onderhoudspartijen en toeleveranciers;
 • Minimaal een mbo-opleiding (bij voorkeur M&R of electro), maar een hbo werk en denkniveau;
 • Aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie (minimaal 3 jaar), bij voorkeur binnen de culturele sector of hospitality;
 • Ervaring met gebouwbeheer software;
 • Een kei in afdelingsadministratie;
 • Kennis, inzicht en een netwerk binnen het vakgebied;
 • Kennis van de relevante wet- & regelgeving m.b.t. veiligheid en installaties;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Woonachtig in Rotterdam;
 • Een passie voor (diverse) muziek!

Het aanbod  

De volgende voorwaarden kun je verwachten:  

 • Inschaling volgens CAO Nederlandse Podia schaal 7 op basis van kennis en ervaring. Het salaris voor deze functie ligt tussen de € 3.509,62 en € 3.894,08 bruto per maand o.b.v. 36 uur;
 • Een werkweek van 36 uur;  
 • 8% vakantiegeld;  
 • Eindejaaruitkering;
 • Een collectieve pensioenregeling (ABP); 
 • Volop kansen en mogelijkheden om je binnen het culturele icoon van Rotterdam te ontwikkelen;  
 • De mogelijkheid om (gratis) concerten en evenementen te bezoeken.  

Interesse?   
Een gemotiveerde schriftelijke reactie met C.V. kun je richten aan: vacature@dedoelen.nl o.v.v. coördinator gebouw. Je mag ook altijd even bellen met Sophie Zurhaar (HR adviseur) via 06 266 27 999.    

De Doelen streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn, een afspiegeling van de stad Rotterdam en hoopt daarom op reacties vanuit verschillende achtergronden, gender en leeftijdscategorieën.