Doelen studio dé plek voor koninklijke hondenportretten

Right Royal Dog Friendly Photoshoot op zondag 23 april

Op zondagmiddag 23 april zijn de honden en baasjes van Rotterdam welkom voor de Right Royal Dog Friendly Photo Shoot in de Doelen studio. Fotograaf Caro Linares van Studio Met-je-beste-vriend legt honden en baasjes in vol Kings & Queens ornaat vast op de gevoelige plaat. Dit allemaal ter gelegenheid van Koningsdag op 27 april die groots in de Maasstad gevierd wordt. Vanaf 13:00 uur zijn de vrolijke viervoeters welkom aan het Schouwburgplein 50.

Kings & Queens 
Toen het Rotterdamse thema van de Koningsdag ’23 bekend werd ‘We zijn allemaal Kings & Queens’ wist Team Dogparade 010 wat het te doen stond. Programmeur Mieke van der Linden: “We weten allemaal hoe belangrijk honden zijn bij koningshuizen als de Windsors en Oranjes. Wie herinnert zich niet de twee Corgis’s van Queen Elisabeth, Muick & Sandy, toen haar begrafenisstoet langs Windsor Castle kwam en de hondjes de laatste groet uitbrachten? En poseerde Koningin Máxima onlangs niet met de kleine toy poedel Mambo in haar armen en de twee Labradors aan haar voeten voor de officiële familie kerstkaart van het koningshuis?”  

Hermelijnen manteltjes 
Van der Linden: “Het recept is bekend: baasjes en honden poseren in hun mooiste outfits voor fotograaf Caro Linares van Studio Met-je-beste-vriend. Kronen, hermelijnen manteltjes, oranje sjerpen en parelsnoeren zijn al ingeslagen voor op het podium van de Doelen studio in aanloop van Koningsdag op 27 april. De portretten worden via social media gedeeld zodat de baasjes een blijvende herinnering hebben aan Koningsdag en zeker weten We zijn allemaal Kings & Queens!”

Dogparade 010 
Dogparade 010 is een begrip onder veel hondenliefhebbers in Rotterdam. Wat ooit in 2015 in het Oude Westen begon als een kleine vrolijke optocht van al dan niet verklede baasjes en hun trouwe maatjes, is uitgegroeid tot steeds wisselende en zeer populaire programma’s waarin de hond en de liefde tussen mens en dier centraal staan.

In de decembermaand van 2022 was het in de Doelen studio een dolle boel vanwege de fameuze Dog Friendly Xmas Photo-shoot waarbij honden en baasjes geheel in kerststijl werden geportretteerd. Een verkleedkist vol kerst outfits en versierselen stond die middag klaar, alsmede lekkere hondenhapjes. De tientallen portretten werden via de social media volop gedeeld in de kerstperiode.


Right Royal Dog Friendly Photoshoot 
Zondag 23 oktober 
Start: 13:00 uur
Eind: 17:00 uur
Toegang gratis

de Doelen Studio
Schouwburgplein 50
Rotterdam

van 7