Dag van de Literatuur in de Doelen

3.000 jongeren maken kennis met gevestigde en opkomende auteurs


Op donderdag 23 maart komen ruim 3.000 jongeren tussen de 15 en 19 jaar naar de achttiende editie van de Dag van de Literatuur in de Doelen! In schrijversgesprekken, talkshows en workshops maken ze kennis met de grote namen en de nieuwe gezichten uit de literaire wereld.

Het programma wordt geopend door Gunay Uslu, staatssecretaris van Cultuur en Media (OC en W) en de breakdance-groep Heavy Hitters. Vervolgens nemen Adriaan van Dis en spoken word-artieste Suzanne Krijger het tegen elkaar op in een poetry slam. In de ruim 70 programmaonderdelen maken de jongeren gedurende de dag kennis met 29 gevestigde en opkomende auteurs, en vele andere artiesten. Verschillende kunstdisciplines slaan de handen ineen: film, muziek, cabaret en dans met literatuur continu als de gemene deler.

We openen deze dag onze deuren voor een uniek programma waarbij voor duizenden jongeren die weinig of niet lezen literatuur tot leven komt!

Meer informatie over het programma en aanmelden vind je hier.


Passionate Bulkboek

De Dag van de Literatuur is een programma van Passionate Bulkboek, dé landelijke organisatie op het gebied van Nederlandse letteren en jongeren. Zij ontwikkelt activiteiten met als doel jongeren te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden zowel bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs, het mbo en hbo als via vrijetijdsactiviteiten.

van 7