podcast

wat zong mama vroeger voor jou? 

In deze podcastserie vertellen Rotterdamse makers over hun favoriete muziek. En waar komt hun muzikale inspiratie vandaan? Muziek, een perfecte ingang om iemand beter te leren kennen. Want wat zegt er meer over iemand dan welke muziek hij of zij uitzoekt?

Programmamaker Babs Assink stelt vragen als “Wat was de eerste plaat die je kocht? Welke song draai jij als je verdrietig bent of iets te vieren hebt? Wat is jouw mooiste herinnering aan een liveconcert en waar was dat? En wat is je ultieme liefdessong?”.

artiesten

aflevering 1
Candy Dulfer
Saxofonist Candy Dulfer, die in november nog schitterde op de verjaardag van geliefde Jules Deelder, in de Grote Zaal van de Doelen, is de eerste gast in de podcast. Over meezingen op de Beatles in de auto, vader Hans Dulfer die door alle televisieprogramma’s toeterde, haar ruzie én innige vriendschap met legende Prince, en haar alomvattende liefde voor muziek. En natuurlijk óók wat mama altijd voor haar zong!
aflevering 2
Ntjam Rosie
Ntjam Rosie, Kameroens-Nederlandse jazzzangeres, groeide op in haar geboorteland Kameroen. Hierna emigreerde ze naar Nederland, waar ze in Rotterdam ging wonen. Ntjam vertelt over het opgroeien met verhalen en zang, haar muzikale inspiratiebron Erykah Badu.
aflevering 3
Dina Medina
Dina Medina is een Nederlandse zangeres van Kaapverdische afkomst. Ze vertegenwoordigt vooral de muziekstijl morna. Dit keer een gesprek over een kinderwens, liefde en de vrouwen in haar familie.
aflevering 4
Gabriela Pimentel
De Braziliaanse Gabriela Pimentel woont al meer dan achttien jaar in Rotterdam. Gabriela ontdekte op 12-jarige leeftijd Nirvana per toeval tijdens een live-optreden. Ze deelt met ons deze ervaring, haar immense liefde voor haar zoon en de kracht van de Braziliaanse cultuur en muziek.
aflevering 5
Maria Mendes
Een mooie podcast aflevering met Maria Mendes. De al jaren in Nederland woonachtige Portugese zangers gaat genre grenzen over door het mixen van fado, jazz en een tintje bossa nova. Van jongs af aan gingen Mendes en haar moeder elk weekend naar concerten en voor het instoppen zongen ze samen Edelweiss.
aflevering 6
Elizabeth Fadel
Elizabeth Fadel, multi-instrumentalist en componist met Braziliaanse roots. Ze vertelt ons over haar muzikale familie en liefde voor Bach, maar naast het gesprek wordt er gezongen, gespeeld en een hoop gelachen in de podcast.
aflevering 7
Isis Vaandrager
Isis Vaandrager, een echte creatieve duizendpoot. De Rotterdamse urban / hiphop - styliste en creative director vertelt ons over haar samenwerkingen met Ronnie Flex en hoe het was om Cor Vaandrager als vader te hebben. Isis groeide op met soul en was als kind de aangewezen DJ op feestjes en partijen.
© Michel Wongsomenawi
aflevering 8
Meryem Slimani
Meryem Slimani; kunstblogger, artdirector en naar eigen zeggen: personal oversharer. Ze maakt op haar balkon elke week foto's van haar moeder in de meest creatieve outfits. Meryem deelt met ons haar ambities, jeugdtrauma's en liefde voor haar familie.
aflevering 9
Wendy Teixeira
De Kaapverdiaanse Wendy is zangeres, componist en multi-instrumentalist. Haar liefde voor muziek is in de kerk ontstaan. Deze liefde voor muziek vertaalt zich ook in haar werk, als verpleegkundige zingt ze voor haar patiënten.
© Mara Frey
aflevering 10
Gita Buhari
Gita is een Rotterdamse zangeres van Ghanese en Nederlandse afkomst. Ze vertelt ons over haar zoektocht naar haar identiteit, racisme en haar inspiratiebronnen voor onder andere haar single die 8 mei 2020 is uitgekomen.
aflevering 11
Lisa Lukaszczyk
Zangeres en componiste Lisa vertelt ons over haar liefde voor muziek en hoe deze is ontstaan. Daarnaast vertelt ze over de impact die deze bijzondere tijd op haar heeft en het effect hiervan op haar muziek.⁠⠀
aflevering 12
Kika Sprangers
Babs Assink voelt in de nieuwe aflevering saxofonist Kika Sprangers aan de tand over haar liefde voor muziek. Wat was je eerste plaatje, wat speel je als je verliefd bent en wat zong mama vroeger voor je?
aflevering 13
Oksana Savchuk
In de podcast spreekt Oksana Savchuk over haar jeugd in Oekraïne, de oorlog en het onrecht, de liefde voor haar land en de impact van de oorlog op haar leven en dat van haar familie. Over strijdbaarheid, melancholie en de troost van muziek.
aflevering 14
Carrie Jansen
Deze week in de Doelen Podcast “Wat zong je mama vroeger voor je’, de vrouw met de scherpste tong van Rotterdam; Carrie Jansen. Bekend om haar jarenlange columns bij Radio Rijnmond en de VARA en nu wekelijks in het Rotterdams Dagblad/AD.
aflevering 15
Ineke Smits
Vandaag in de Podcast “ Wat zong je mama vroeger voor je?’  de Rotterdamse scenarioschrijfster en cinematografe Ineke Smits. Ze maakte de film ‘Little man, Time and the Troubadour, een poëtische roadmovie in Abchazië, het ‘Friesland van Georgië, over vluchtelingen, en stille getuigen na een oorlog. 
aflevering 16
Ursula Skaug
Vandaag in de Doelen podcast “Wat zong je mama vroeger voor je?’ de 25-jarige altvioliste Ursula Skaug. Sinds september vorig jaar zit Ursula bij de Talent Academy van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
© Ferdy Damman
aflevering 17
Jacqueline Blom
Vandaag in de Doelen Podcast “Wat zong je mama vroeger voor jou”, de in Rotterdam woonachtige actrice Jacqueline Blom. Speelde in tv-series en is nu te zien in de Omroep Max-serie: “Tweede Hans’.  Maakt de podcast “De bitch en de hoer’, over de ondergeschoven positie van vrouwen in de cultuursector.
aflevering 18
Henca Maduro
Vandaag in onze Doelen Podcast Wat zong je mama vroeger voor je? Henca Maduro. Oprichter van Epitome Entertainment, in 1999 gestart om streetdance, hiphop en breakdance onder de aandacht te brengen van gevestigde kunstvormen.
© Remko de Waal
aflevering 19
Loes Luca
Vandaag in onze Doelen Podcast Wat zong je mama vroeger voor je? de Rotterdamse actrice Loes Luca. Bekend van televsieseries als t ‘ Schaep met de 5 pooten, Ja zuster, nee zuster, Maud en Babs en haar jarenlange optredens op de Parade.

hoe luister je de podcast?

Er zijn verschillende manieren om een podcast te kunnen beluisteren. Hieronder leggen we je de manieren uit. Klik op het platform naar keuze en je komt direct bij onze podcast terecht. 

luister de podcast afleveringen op Spotify

luister de bijbehorende afspeellijsten

Voor iedere podcast maakten we ook een bijbehorende Spotify afspeellijst, met lievelingsnummers van de artiest en nummers waarover gesproken wordt tijdens de podcast. Luister mee of na!