18 juni is de eerste landelijke Dag van de Componist

Op zaterdag 18 juni 2022 vieren we de allereerste Dag van de Componist met als motto Leve de Componist! Door het hele land – en natuurlijk ook in de Doelen – klinkt muziek van in Nederland actieve componisten.

 

De Rotterdamse componist Aart Strootman laat ons de stad horen. Hij deed een oproep aan Rotterdammers om geluiden van de stad op te sturen en verwerkte deze, samen met stadsgeluiden uit het materiaal van filmmaker Dries Alkemade, tot een nieuwe soundscape. Hierop monteerde Dries vervolgens weer beelden van Rotterdam. 

Van pizzabakkers tot een zwerfkat op Zuid, van sirenes tot skatende jongeren: het alledaagse verandert in muziek, de stad wordt componist en de componist wordt stad. Op deze kaart kun je zien waar alle geluiden in de soundscape oorspronkelijk geklonken hebben.

Vanaf de Dag van de Componist (18 juni) is dit multimediale werk van Aart Strootman en Dries Alkemade te zien in de entreehal van de Doelen, naast de ingang van de Doelen Studio. De installatie zal nog enkele weken blijven staan.

van 6