de Doelen viert
Internationale Vrouwendag!

Internationale Vrouwendag is een moment om de strijd van de vrouwen en de internationale solidariteit tussen alle vrouwen zichtbaar te maken. Het is een moment om een balans op te maken en de afgelegde weg te evalueren. Maar het is ook een moment om de vrouweneisen te benadrukken en te versterken. Wij besteden hier aandacht aan door ons programma van 8 maart hier volledig aan te wijden. Van talks, tot film, tot concert, tot bingo, het maakt niet uit hoe je deze dag wilt invullen. 

Internationale Vrouwendag: 
19:30 - 21:00 Mensen Zeggen Dingen
20:30 - 22:00 Selda Bagcan
20:30 - 22:30 Roffa Mon Amour film screening: Smoke Sauna Sisterhood
20:30 - 23:30 Tante Alies Duizend Vrouwen Muziek Bingo 
22:00 - 01:00 Afterparty met DJ

Selda Bağcan
Ter gelegenheid van Internationaal Vrouwen Dag op 8 maart verwelkomt de Doelen de legendarische Turkse zangeres Selda Bağcan. 

Selda is een legendarische zangeres en politiek activist. Van haar eerste singles, over politieke strijd en de eisen van de arbeidersklasse, werden meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.
Selda’s psychedelische interpretaties van traditionele Turkse volksmuziek maakte haar de lady van de Anatolische Folk Rock-muziek. Ze omschrijft zichzelf als de zure stem van het Turkse volk.

Haar politieke opvattingen hebben Selda haar paspoort gekost en ervoor gezorgd dat ze in de jaren zeventig en tachtig herhaaldelijk gevangen werd gezet.  Met haar stem presenteert ze het leven, het lijden en de opstanden in een heel andere betekenis. Ze blijft nieuwe albums produceren en concerten geven over de hele wereld.

'Smoke Sauna Sisterhood' door Roffa Mon Amour 
Roffa Mon Amour bundelt de krachten met de Doelen om een unieke filmische ervaring te presenteren met daarnaast een line-up van optredens, talks en muziek waarin vrouwen en mensen die zich identificeren als vrouw centraal staan.

Vier samen met ons Internationale Vrouwendag met een iconische film voor iedereen (maar vooral over en voor vrouwen). Talloze liefhebbers hebben hun stem uitgebracht en de winnende film is geworden: Smoke Sauna Sisterhood.

Smoke Sauna Sisterhood
Diep in de Estse bossen staat een sauna waar vrouwen samenkomen om zich onder te dompelen in rituelen, waar ze nader tot elkaar komen, samen lachen en waar pijn wordt uitgezweet. De vrouwen delen herkenbare, universele verhalen en ervaringen en tonen zo up close and personal het meest intieme samenkomen waar zweetdruppels, water en tranen versmelten. Deze bijzondere plek staat op de Unesco culturele erfgoedlijst en Smoke Sauna Sisterhood won talloze prijzen op filmfestivals als Sundance en CPH:DOX.

Voorafgaand aan de film is er een talk gericht op vrouwelijkheid en het fysieke lichaam met Nychenda Fecunda, Lotte van Eijk en Romy Tielman
De talk is van 20.30 - 21:00 uur en kan alleen bezocht worden in combinatie met een ticket voor de film. 

Mensen Zeggen Dingen
Mensen Zeggen Dingen en voor die personen is een podium. We zijn het platform voor spoken word door het hele land en ver daarbuiten, en we realiseren ons meer dan ooit hoe belangrijk (en wat een privilege) het is je te kunnen uitspreken, dus gebruiken wij ons podium volmondig. Omdat mensen op andere plekken in de wereld dit niet kunnen, omdat monden worden gesnoerd en hele verhalen gewist. 
Yasmina Kada (muziek)
Sarah Ben (spoken word)
Lotte Velvet (muziek)
Sabina Lukovic (spoken word)
Soukaïna Bennani (spoken word)

Tante Alies Duizend Vrouwen Muziek Bingo
Doe mee en win prachtige prijzen die allemaal een ode aan de vrouw zijn
Eén wereld, duizend vrouwen, is het thema voor Internationale Vrouwendag 2024 (8 maart) en gaat over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit verschillende culturen. De Doelen Studio viert deze diversiteit met een heuse Tante Alies Duizend Vrouwen Muziek Bingo. Doe mee en win prachtige prijzen die allemaal een ode aan de vrouw zijn.
Bovendien krijg je er gratis en voor niets een paar prachtige vrouwelijke gastoptredens bij. Iedereen die vrouwen en diversiteit een warm hart toedraagt is van harte welkom. En misschien heb je geen bingo, maar we garanderen je een leerzame, leuke en hilarische avond.

DJ Natousch
Natousch Gerritsen, a tour de force op dj-gebied. Met een eclectische verzameling platen en een oor voor pakkende hooks. Ze neemt je mee op een rit dat een melodieuze reis belooft vol funky post-punk beats. Als leadzangeres van de band TOUSCH en tevens een belangrijk lid van de Amsterdamse band Relax Head Man reikt haar expertise verder dan de microfoon. Met het samenstellen van levendige post-punk, funk en new wave-bangers uit de jaren 80, wil ze haar publiek laten dansen op haar set wanneer ze zelf niet op of rondom het podium kan bewegen.

programma