ruimtes

De Doelen is een enorm gebouw. Dwalend door het pand kan je 33 ruimtes tegenkomen, ieder met een eigen functie. Denk aan de concertzalen, repetitielokalen, kleedkamers en presentatieruimtes. Daarnaast zijn er nog verdiepingen met kantoren. Hieronder nemen we je mee langs de diverse ruimtes en vertellen we wat leuke weetjes.

drie kwartieren

Het gebouw is opgedeeld in drie ‘kwartieren’: Grote Zaal Kwartier, Jurriaanse Kwartier en het ‘zakelijke’ Willem Burger Kwartier. De drie delen kunnen met elkaar verbonden worden. Tijdens festivals en internationale congressen worden bijvoorbeeld zowel de Willem Burger Hal als de Jurriaanse Foyer omgetoverd tot festivalhart. Maar alle kwartieren kunnen ook los van elkaar gebruikt worden, zodat er meerdere evenementen tegelijk plaatsvinden.

concertzalen

De zalen waarin concerten voor publiek worden gegeven zijn de bekendste: de Grote Zaal, de Jurriaanse Zaal en de Eduard Flipse Zaal. 
 
De Grote Zaal draagt uiteraard deze naam vanwege het formaat. Sinds de verbouwing in 2009  - waarbij stoelen werden vernieuwd, het ventilatiesysteem vervangen en de techniek verbeterd  - telt de grootste zaal van de Doelen 2190 zitplaatsen. Het podium bevat een geavanceerd computersysteem waarmee met een druk op de knop de voorkeursopstelling van bekende orkesten verschijnt. 
 
De verbouwing van de Kleine Zaal in 1997 is grotendeels te danken aan de steun van de J.E. Jurriaanse Stichting, vandaar de naamswijziging naar Jurriaanse Zaal. Deze zaal wordt gezien als een van de beste ter wereld voor kamermuziek en wordt door de Doelenmedewerkers de ‘Jur’ genoemd. 
 
De Eduard Flipse Zaal is de plek voor (kleinschalige) pop en jazzconcerten. De zaal is vernoemd naar Eduard Flipse (1896 -1973), van 1926 tot 1962 de dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In 1973 repeteerden The Rolling Stones hier vijf dagen lang in het geheim voor hun Europese tournee.  

ontdek de zalen 

flexibel terrein

Het Willem Burger Kwartier werd in 2000 geopend en is speciaal gebouwd voor congressen en zakelijke bijeenkomsten. Het multifunctionele gebied wordt inmiddels ook regelmatig omgetoverd tot festivalhart of unieke concertzaal, waar het publiek van nog dichter bij de muziek kan beleven. In het verleden heeft dit keurige zakelijke gedeelte zelfs gediend als sportterrein! 

Internationaal Congres Centrum

De Doelen heeft jarenlange ervaring op het gebied van evenementenorganisatie. Van grote internationale evenementen tot intieme symposia – we kunnen de meest uiteenlopende congressen faciliteren. We hebben zalen van verschillende grootte: van 2100 bezoekers tot 150, voor elke variatie is een ruimte te vinden. En door aangrenzende zalen te gebruiken kan de capaciteit vergroot worden, tot wel 3.500 bezoekers.

Voor een compleet overzicht van alle grootschalige en kleinschalige ruimtes verwijzen wij je graag naar de ICC website. 

naar de Doelen ICC