Befaamde topcuratoren stellen mede programma ITW 2023 samen

28 november - 1 december 2023 in de Doelen

Topcuratoren Karen Palmer, Hsin-Chien Huang en Mel Slater helpen met het samenstellen van het programma van Immersive Tech Week dat dit jaar in het teken staat van integratie, creativiteit en connectiviteit. De befaamde curatoren zijn pioniers op het gebied van nieuwe technologieën en verkennen tijdens het festival samen met speciale gasten de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Virtual en Augmented Reality.
 
Van 28 november tot 1 december 2023 komen van over de hele wereld professionals, onderzoekers, studenten, kunstenaars, onderzoekers en enthousiaste XR-liefhebbers samen in Rotterdam voor een inspirerend evenement dat in het teken staat van de toekomst van XR-technologieën. Early bird tickets zijn nu verkrijgbaar.

Na een succesvolle editie in 2022 – met meer dan 5.000 deelnemers, exposanten, sprekers, makers en artiesten – belooft ook deze editie een inspirerende ervaring te worden:

  • Karen Palmer, storyteller van de toekomst en bekroond XR-maker, onderzoekt samen met de prijswinnende ontwerper en storyteller Alex McDowell de inzet van futurisme als activisme, met als doel betekenisvolle discussies op gang te brengen en deelnemers te inspireren om immersive technologieën en verhalen te gebruiken voor positieve verandering.
  • Hsin-Chien Huang, bekend om zijn integratie van geavanceerde technologie met kunst, literatuur, design en podiumkunsten, laat samen met Astrid Kahmke en Francois Klein op het podium en Jean Michel Jarre online zien hoe immersive technologieën dynamische internationale samenwerkingen kunnen stimuleren.
  • Distinguished Investigator aan de Universiteit van Barcelona en mede-directeur van het Event Lab Mel Slater bespreekt de technische fundamenten van de metaverse, de opkomende rol van AI en de gevolgen ervan voor de samenleving. 

Janneke Staarink, directeur van de Doelen, benadrukt het belang van het event voor de stad: "Met befaamde topcuratoren zoals Karen Palmer, Hsin-Chien Huang en Mel Slater aan boord verkent het festival de nieuwste ontwikkelingen in XR-technologieën en zet het Rotterdam op de kaart als een broeinest van innovatie en creativiteit. We zijn trots dat we professionals, studenten en enthousiaste XR-liefhebbers samenbrengen om de toekomst van XR te verkennen en inspiratie op te doen voor positieve veranderingen. De focus op diversiteit, gelijkheid en inclusie leidt tot vooruitgang in diverse sectoren en heeft een impact op de hele samenleving." 
 
Benjamin de Wit, oprichter VRDays foundation en artistiek directeur Immersive Tech Week zegt: "Dit jaar willen we de onbegrensde mogelijkheden omarmen van een toekomst waarin technologie zich in harmonie met de mensheid en planeet ontwikkelt. Immersive Tech Week 2023 nodigt deelnemers uit om de volgende fase van virtuele en augmented werelden, XR-technologie en spatial computing te ervaren en te verkennen, aangedreven door technologieën zoals AI, 5G, 6G, robotica, haptics, brain-computerinterfaces en neurowetenschappelijke integratie." 

Kaartverkoop gestart! 
Early bird tickets tickets voor Immersive Tech Week 2023 zijn nu beschikbaar. Ga naar de website om het voorlopige programma te ontdekken en je plek te reserveren. 

Immersive Tech Week
28 november - 1 december 2023
Locatie: de Doelen, Schouwburgplein 50
Entree: early bird en full day tickets via immersivetechweek.co

van 4