voetbalopera Gods of the Game in de Rotterdam Soos!

Een kritische Britse ‘footy’ opera over corruptie, liefde, vriendschap en verraad in de voetballerij  

 

Gaan we kijken of niet? Dat houdt veel voetballiefhebbers op het ogenblik bezig. Nu het WK voetbal in Qatar op het punt staat te beginnen zijn de discussies over wat de NOS ‘het meest controversiële WK ooit’ noemt volop losgebrand. 

De winkels liggen vol oranje petjes en sjaals, een reclamefilmpje van Jumbo met hossende bouwvakkers werd snel teruggetrokken en de koning en minister-president weten nog steeds niet of ze naar Qatar afreizen of niet. Ondertussen ontmoeten de Nederlandse voetballers arbeidsmigranten na een training in Doha en worden zij gevraagd uitspraken te doen over mensenrechten. 

De Rotterdam Soos van 27 november, als Nederland al twee keer gespeeld heeft, tegen Senegal (21 november) en Ecuador (25 november), staat helemaal in het teken van voetbal. Maar niet het voetbal dat we gewend zijn, maar voetbal als opera! 

Gods of the Game 
In de Doelen Studio vertonen we de kritische Britse ‘footy opera’ Gods of the Game. Een bijzondere productie over corruptie, macht, liefde, vriendschap en verraad in de voetballerij. 

Begin oktober woonde programmeur Mieke van der Linden live de opera bij in Grange Park Opera House in het plaatsje Horsley in Surrey, zo’n uur buiten Londen. Voor de opname van Factory Films waren tientallen voetbalfans uit het noorden van Engeland naar het prachtige operahuis gekomen om de opera, waarin zij zelf een grote rol spelen als koor, mee te maken. 
 
Dirty tricks 
"Het werd a night to remember", aldus van der Linden. "Het verhaal is gesitueerd in de toekomst, als de vrouwen en mannen wereldkampioenschappen samenvallen en de bobo’s samenkomen om het volgende gastland te kiezen. De corrupte president Victor Puzo probeert zijn zin door te drijven maar zijn dirty tricks worden door de twee voetbalsterren Viko en Eva onthuld." De opera werd op 14 november door Sky Arts uitgezonden in de UK en is op 27 november te zien op het scherm van de Doelen Studio. 

Gods of the Game is een heerlijke kritische opera, perfect voor deze woelige dagen van wel of niet kijken, met befaamde comedian Lee Mack als commentator. 
 
Dore van Duivenbode introduceert de opera, met Mieke van der Linden aan haar zijde.  


Rotterdam Soos: voetbalopera Gods of the Game
Zondag 27 november
Inloop 14:30, aanvang Soos 15:00 uur
Toegang gratis

Meer informatie op dedoelen.nl

van 7