nieuwe programmeurs Jazz en Pop van de Doelen

Raluca Baicu en Edwin van Andel nieuwe programmeurs Jazz en Pop van de Doelen 

 

Met het aantreden van Raluca Baicu en Edwin van Andel als programmeurs Jazz en Pop vangt een muzikaal spannend tijdperk aan. 
  
Raluca Baicu programmeert momenteel al de jazz concerten die de Doelen in samenwerking met partners in de stad presenteert. Vanaf heden neemt Baicu de volledige jazz-programmering van de Doelen voor haar rekening. Van Andel heeft een rijke ervaring in de muziekindustrie. In het verleden werkte hij onder meer bij Het Koninklijk Concertgebouw en de Melkweg. Op 1 juli van dit jaar start hij bij de Doelen met het programmeren van pop en aanverwante genres. 
  
Directeur Janneke Staarink: “Met de aanstelling van Raluca en Edwin halen wij nog meer expertise in huis. Het stelt ons programmateam in staat de ambities voor de toekomst waar te maken: een inclusief en genre-breed programma, van internationale allure en voor álle Rotterdammers. Wie hebben er niet allemaal al in de Doelen gestaan? Grote pop- en jazz legendes als Aretha Franklin, Bruce Springsteen, Kraftwerk, Duke Ellington, Miles Davis, Nirvana gaven concerten, dus de lat ligt hoog.” 
  
Raluca Baicu 
Raluca Baicu is artistiek curator en programmacoördinator van North Sea Round Town, randfestival van North Sea Jazz, met 450 concerten op meer dan 135 locaties in Rotterdam. Baicu is ook de muziekprogrammeur van BIRD/BIRDfest met een focus op talentontwikkeling en bijzondere projecten. Ze is actief in de internationale muziekscene, met onder meer ervaring in internationale artistieke samenwerkingen, curatorschap in muziek en publieksontwikkeling. Ook neemt ze als jazzexpert deel aan verschillende jury's en commissies in binnen- en buitenland. 
  
Raluca Baicu: “Rotterdam is een dynamische en diverse stad met een rijke muziekcultuur dat zorgt voor een uitzonderlijke bron van artistieke inspiratie. Ik kijk ernaar uit om samen met de Doelen, de artiesten en het publiek een spannende jazz programmareeks te creëren.” 


Edwin van Andel  
Van Andel is op dit moment programmeur Pop, Jazz en ‘Wereldmuziek’ bij Het Koninklijk Concertgebouw en werkt als muziekprogrammeur bij Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Tussen 2001 en 2015 organiseerde hij zo’n 200 programma’s per jaar in de Melkweg en werkte hij mee aan interne festivals als Grauzone, North Sea Surf, Encore en Haperende Mens. In de laatste jaren coachte Van Andel programmeurs en gaf hij les en advies aan beginnende artiesten. 
  
Edwin van Andel: “De Doelen is volop in beweging, met een schitterend pop en jazz verleden. Ik zie er naar uit om een even zo mooie muzikale toekomst te bewerkstelligen voor heel Rotterdam en omstreken.” 

van 7