Kindermuziekweek 2023

Van 24 maart tot en met 12 april 2023 vindt weer de landelijke Kindermuziekweek plaats.

 

Nederland staat dan tien dagen lang in het teken van live muziek voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. In concertzalen en theaters, op scholen en kinderdagverblijven, in bibliotheken en op muziekscholen wordt ieder kind in aanraking gebracht met muziek. Dit jaar is ‘De wereld rond" het thema van de Kindermuziekweek.

Openingsconcert
In de Doelen vindt op vrijdag 24 maart om 11:30 een feestelijk Rotterdams openingsconcert plaats in samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, ZangExpress en stadsbeiaardier Richard de Waardt. Met mondiale liedjes uit het Groot Rotterdams Songbook gaan we samen de wereld rond. 

Speciale gast bij dit optreden is Jeangu Marcrooy. Hij brengt een liedje uit Suriname en zingt uiteraard samen met de kinderen ‘Birth of a new age’ begeleid door een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Wil je met je klas, schoolkoor meedoen? Geef je dan op via educatie@rpho.nl

De RJSO, SKVR en Doelen (mee)speeldag!
Spelen, bouwen, muziek maken, knutselen, ontdekken en proberen: samen met het Rotterdams Jeugdorkest en de SKVR organiseert de Doelen op zaterdagmiddag 25 maart een grote (mee)speeldag! De hele middag kunnen kinderen instrumenten ontdekken; zelf (elektronische) instrumenten bouwen; workshops volgen en mini-concertjes van leeftijdsgenoten beleven. En het mooiste is: deze middag is helemaal gratis! En ouders mogen natuurlijk ook meespelen - graag wel een kaartje reserveren!

van 7