Feestelijke heropening van de Jurriaanse Zaal met dank aan de Stoelen voor de Doelen donateurs

Een betoverende avond van muziek was het decor voor de feestelijke heropening van de Jurriaanse Zaal op 31 oktober. Met een prachtige nieuwe inrichting en moderne voorzieningen, waaronder een geavanceerd luchtbehandelingssysteem en schitterende verlichting, waren de grootste blikvangers van de avond ongetwijfeld de gloednieuwe, ergonomische stoelen.  


Deze bijzondere heropening van de Jurriaanse Zaal symboliseert het succesvolle einde van de wervingsactie Stoelen voor de Doelen, die maar liefst € 344.000 heeft opgebracht om de realisatie van deze comfortabele stoelen mogelijk te maken. Dit bedrag werd bijeengebracht dankzij de genereuze bijdragen van uiteenlopende betrokken bezoekers, fondsen en bedrijven. 


De avond was een viering van een nieuw tijdperk van muzikale ervaringen in de Jurriaanse Zaal. Michael Wilmering en Nicolas van Poucke zorgden voor een betoverende muzikale ervaring met uitvoeringen van Schumann’s Dichterliebe en Kreisleriana. Het Aseo Duo van Codarts zorgde voor een extra feestelijke sfeer met hun optreden in de Jurriaanse foyer rondom het concert.  
Directeur Janneke Staarink sprak haar dankbaarheid uit voor de steun van de gemeenschap en de transformatie die de zaal heeft ondergaan. Waarna zij samen met alle concertgangers proostte op de buitengewone prestatie. 


De heropening van de Jurriaanse Zaal markeert een mijlpaal in de geschiedenis van de Doelen en symboliseert de kracht van gemeenschapsbetrokkenheid in het behouden en bevorderen van de podiumkunsten.  

Voor meer informatie over Stoelen voor de Doelen klik hier

van 4