Fuse heeft dat beetje 'meer'

“Fuse heeft dat geheimzinnige méér”, aldus het NRC. Maar wat is dat ‘meer’ dan eigenlijk? We zochten het uit. En – spoiler alert - dat beetje ‘meer’ heeft dit ensemble inderdaad!

 

bekend van tv

Voor kijkers van het tv-programma Podium Witteman is Fuse geen onbekende. Het zestal musici laat al jaren van zich horen in het programma over klassieke muziek en verwante genres. Dat ‘verwante genres’ moet hier zeker aan toegevoegd. Fuse speelde in het tv-programma veel repertoire uit het klassieke genre - o.a. Beethoven, Ligeti, Sjostakovitsj - maar voerde daarnaast muziek uit van Duke Ellington, liedjes van Yentl en De Boer en muziek van Zuid-Afrikaanse mijnwerkers. Voeg daar dit optreden van ‘Winter’ uit de 4 seizoenen van Astor Piazzolla aan toe en je hebt een heel breed muziekpalet: 

 

podiumdieren

Fuse is in 2012 opgericht en heeft sindsdien een route afgelegd die voerde langs honderden optredens – van donkere clubs en serene kerken, tot festivalweides en concertgebouwen. Al deze speeluren zijn inmiddels onderdeel van het DNA van Fuse. De musici zijn aanstekelijk op elkaar ingespeeld en slepen het publiek in no-time mee in hun muzikale wereld. Geen optreden van fuse is hetzelfde. Een unieke ervaring gegarandeerd. 

 
 
albums

Fuse heeft hun favoriete muziek vastgelegd op drie albums: Studio, Studio 2 en Studio 3. Hierop staat de muziek die Fuse de afgelopen jaren het meest is bijgebleven na alle optredens. De albums vormen een bijzondere verzameling van allerlei stijlen en genres, geheel passend bij Fuse. In 2019 won Fuse met Studio 2 de Edison Klassiek Publieksprijs.

 

Fuse (a)live

De theatertournee ‘Fuse Live’ kon dit seizoen helaas niet doorgaan, maar gelukkig neemt Fuse het beste uit deze show mee naar Rotterdam voor een unieke opname. Woensdag 12 mei te beluisteren in Breeduit de Doelen!