Ensemble Pynarello en Marjolijn van Heemstra presenteren SciFi Kerst

Kerst-opera van de toekomst met muziek van Bach

 

Op 17 december 2022 presenteren ensemble Pynarello en schrijver en theatermaker Marjolijn van Heemstra SciFi Kerst, een theatraal concert over de kerst van de toekomst. Ze spelen splinternieuwe muziek van componist Boris Bezemer (1992), in combinatie met de eeuwenoud werk van Johann Sebastian Bach (1685). Marjolijn van Heemstra leest voor. 

Ensemble Pynarello gaat samen met schrijfster en theatermaker Marjolijn van Heemstra en componist Boris Bezemer op zoek naar de kerst van de toekomst. Hoe vieren we de winterzonnewende over tweehonderd jaar? Er zal veel veranderen, maar wat blijft is een feest rondom geboorte, een nieuw begin en hoop. SciFi Kerst is een theatraal concert over ons onvermogen en falen, maar bovenal over het geloof in menselijke kracht. 

In SciFi Kerst kijken we terug vanuit het jaar 2200. Een kerstavond waarin onze eigen kerst nog echoot, maar ook gloednieuwe geluiden te horen zijn. De geluiden van een wereld die rampen doorleefde, en van een mensheid die moest inzien dat eeuwige groei niet bestaat. We vieren de schoonheid van krimp en achteruitgang, die we ten onrechte als negatief beschouwen.

Boris Bezemer schrijft zijn muziek voor een wonderlijke Pynarello bezetting: strijkkwintet, tuba, trombone, contrafagot, basklarinet, slagwerk en hammondorgel met leslie speaker. 

Marjolijn van Heemstra en Pynarello
Pynarello en Marjolijn werkten eerder samen. In 2018 ontwikkelden zij De mis van Pynarello, over licht en duisternis. In 2021 maakten ze samen de muzikale voorstelling Voyagers, over herinnering, tijd en buitenaards leven. 

SciFi Kerst 
zaterdag 17 december 2022
20:15 uur, Jurriaanse Zaal, de Doelen 
€10 - €51
Meer informatie op dedoelen.nl

van 7