de Doelen opent nieuw seizoen met internationale line-up van klassieke, pop en jazz acts

Met een mix van muzikale verrassingen is de Doelen van iedereen 

De Rotterdamse Doelen trapt op woensdag 6 september haar nieuwe seizoen af met een mini-festival met een internationale line-up van zowel klassieke als pop en jazz acts, verspreid over ons prachtige gebouw. De bezoeker dwaalt langs een mix van muzikale verrassingen in en buiten de zalen. Met een programma van zowel gevestigde sterren als opkomend talent, met onder meer 12 Ensemble, Fuensanta & Ensamble Grande, Sylvie Kreusch en Pitou. Een voorbode van wat je dit seizoen kan verwachten: van grote klassieke namen, popoptredens en jazzconcerten tot kindervoorstellingen, workshops en karaoke, de Doelen is er voor iedereen. 

Te beginnen met drie internationale orkesten. Het Hong Kong Philharmonic onder leiding van Jaap van Zweden en Alexandre Kantorow op piano spelen Rachmaninoff en Mahler. De legendarische pianist Mitsuko Uchida leidt vanaf haar vleugel het Mahler Chamber Orchestra door twee grote Mozart pianoconcerten. En Academy of St Martin in the Fields speelt met de jonge wereldster Beatrice Rana Mozart en Beethoven. Daarnaast komt een van de beste a capella koren, de Britse The Sixteen, naar de Doelen met een kerstprogramma.  

Liefhebbers van popmuziek kunnen hun hart ophalen halen bij de legendarische Earth, Wind & Fire Experience door Al McKay, bluesgitarist /zanger Buffalo Nichols en de Palestijnse zangeres, componist en fluitist Nai Barghouti, met haar opwindende mix van Arabische klassiekers, jazz en eigen werk begeleid door zowel het Metropole Orkest als het Amsterdams Andalusisch Orkest. Voor de energieke show van Kaapverdiaanse ster Tito Paris staat men al in de rij en wat te denken van de originele Spider-Verse-film met liveorkest, percussie én scratch-dj? 

Al vanaf de opening van de Doelen in 1966 is jazz fundamenteel verweven in ons DNA. Ook dit seizoen komen jazzliefhebbers weer aan hun trekken met grote talenten: onder leiding van percussionist Vernon Chatlein duikt een groep uitstekende jazzmuzikanten in de inheemse muziekstijlen van Curaçao. Pianist en componist Wolfert Brederode presenteert met Joost Lijbaart en het Matangi Quartet zijn nieuwste album terwijl we de gerenommeerde jazzmuzikanten Eivind Aarset en Jan Bang, de bekroonde en driemaal voor een Grammy genomineerde zangeres Jazzmeia Horn met Jazz Orchestra of the Concertgebouw en de geprezen Britse trompettist Laura Jurd op ons podium ontvangen. 

En er is meer! De Doelen Studio, de plek waar bijna alles kan en mag, gaat weer open met een uiteenlopend programma. Van karaoke-avonden en Queer Feminist Bookclubs tot een Studium Generale, jamsessies én de traditionele Xmas Dog Photo Shoot. En natuurlijk zijn ook de kids weer van harte welkom met onder meer Frenk de Slak, de hiphopshow voor de hele familie van Rico (Opgezwolle) en Dries (Typhoon) en de tegeltjeswijsheid-workshop van de Rotterdamse dichter en spoken word artiest Derek Otte. Een bijzondere yogales op het podium van de Grote Zaal wordt zeker ook een unieke en onvergetelijke gebeurtenis. 

Directeur Janneke Staarink: “We zijn blij iedereen weer te verwelkomen met een sprankelend en gevarieerd programma door artiesten op topniveau. Ons doel is helder: een rijk palet aan muzikale belevingen zowel binnen als buiten onze zalen. Van klassiek tot karaoke en van de grote internationale top tot lokaal experiment, de Doelen is van én voor iedereen.” 

Start kaartverkoop   
De kaartverkoop van het nieuwe muzikale seizoen in de Doelen is gestart. Bekijk het volledige programma op dedoelen.nl. 30 jaar of jonger? Bezoek een concert voor slechts tien euro!  

van 4