Stadsorganist Geert Bierling neemt afscheid in de Doelen

Laatste concert met orgelduel én tango

 

Na 25 jaar zwaait Geert Bierling af als stadsorganist van Rotterdam. Hij wordt opgevolgd door de 32-jarige Adriaan Hoek uit Krimpen aan den IJssel. Hoek is sinds begin dit jaar tevens cantor-organist van de Marekerk in Leiden.

Voor Bierling met zijn welverdiende pensioen gaat, geeft hij op zondagmiddag 25 september nog een laatste concert op het Doelen-orgel. Hierbij trekt hij natuurlijk alle registers open. Zo speelt hij in dit bijzondere programma samen met vier hoornisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en gaat hij een orgelduel aan met zijn opvolger. Ook combineert hij barokmuziek van Georg Friedrich Händel met tango van Astor Piazzolla, waarbij tangoduo Carlos & Mirella de dans voor hun rekening nemen.

Geert Bierling: "Het is een eer om mijn laatste concert op het orgel van de Doelen te mogen spelen. Ik kijk ernaar uit het podium te delen met de nieuwe generatie organisten en mijn professionele carrière af te sluiten met nieuwe en verrassende combinaties". 

Directeur de Doelen Janneke Staarink: "Het orgel van de Doelen en Geert Bierling zijn vijfentwintig jaar lang onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest. Het is dan ook niet meer dan logisch dat zijn laatste concert als stadsorganist in de Doelen plaatsvindt. Het wordt een bijzondere middag waarop we afscheid nemen van een groot en bepalend, Rotterdams musicus en symbolisch het stokje doorgeven aan zijn opvolger".

van 7