Stichting de Doelen Steunfonds verwelkomt vier nieuwe bestuursleden

Rotterdam, 1 oktober 2019

Het bestuur van Stichting de Doelen Steunfonds, bestaande uit Jeannette Baljeu, Catharina Bieringa, Steven van Eijck, Roland Teixeira de Mattos en Marianne de Waard (vz.), wordt met ingang van seizoen 2019-2020 uitgebreid met vier nieuwe leden. Karel Peters, Frans van de Noort, Rebecca Sigmond en Timme Geerlof zijn per direct aangesteld. De diverse groep aan toonaangevende professionals belooft een belangrijke bijdrage te leveren aan het huidige bestuur.

Rotterdams icoon
Karel Peters is Chief Executive Officer bij S5 Asia en sinds zijn jeugd al een enthousiaste bezoeker van concert- en congresgebouw de Doelen. Als een van de nieuwe bestuursleden van het Steunfonds hoopt hij de band tussen de Doelen en de maritieme wereld te versterken. “De Doelen is per slot van rekening een uniek Rotterdams icoon en een sieraad van de stad”, vertelt hij vol energie.

Mensen verbinden
Naast Karel Peters neemt ook Frans van de Noort plaats in het bestuur. De voormalige operationeel directeur van Stedin werkt nu als Chief Operating Officer bij Eneco Group. Volgens Frans vervult de Doelen een belangrijke rol bij het samenbrengen en verbinden van mensen met verschillende leeftijden en achtergronden. Iets wat in zijn huidige functie ook een belangrijke rol speelt. “De kansen rondom het verbinden van mensen motiveren mij om betrokken te zijn bij het Steunfonds.”

Creatieve toevoeging
Rebecca Sigmond is Marketing & Communicatie Manager bij het Groothandelsgebouw, waar zij verantwoordelijk is voor onder andere merkprofilering en evenementencoördinatie. Een aantal jaren geleden was ze lid van het diversiteitspanel van de Doelen. Ze denkt nog steeds met veel plezier terug aan deze periode. Rebecca wilt graag onderdeel zijn van het ambitieuze bestuur en hoopt als bestuurslid haar kennis, creativiteit en netwerk in te zetten.

Focus op jongeren
Als advocaat en docent aan verschillende beroepsopleidingen komt Timme Geerlof veelvuldig in contact met millennials en young professionals. “Ik help graag mee met het genereren van interesse in de Doelen onder jongeren.” Hiernaast is hij een gepassioneerd verbinder van relevante samenwerkingspartners met kunst en cultuur instellingen in de stad. Ook Timme is zeer enthousiast en kijkt uit naar een goede samenwerking.

Gewaardeerde aanvulling
Stichting de Doelen Steunfonds kijkt uit naar de samenwerking met alle bestuursleden. De Doelen is erg blij met deze relevante aanvulling in de voortzetting van de activiteiten. Het Steunfonds van de Doelen is opgericht in 2012 en werft financiële bijdragen ten behoeve van de instandhouding, het onderhoud en de vernieuwing van het gebouw en de programmering van de Doelen.