Rotterdam Soos over het starre vergunningenbeleid

Rotterdam Soos: Regels zijn Regels!

 

Op zondag 25 september vindt er in de Doelen Studio weer een nieuwe editie van de Rotterdam Soos plaats, een regelmatige bijeenkomst door en voor Rotterdammers waarbij de actualiteit van de stad en de wereld onder de loep genomen wordt.  ‘Regels zijn Regels’ is de titel van deze Soos waarbij een aantal bijzondere gasten zich buigen over het starre vergunningenbeleid van Rotterdam.  

Pleinbios 
Begin augustus werd door meer dan 9.000 bewoners de petitie getekend tegen het niet doorgaan van de populaire Pleinbioscoop op de Wilhelminapier.  
Later in de maand bleek de nieuwe zwemplek bij Little C toch niet zo vrij als eerder in de pers werd gemeld. Handhaving stak een stokje voor avondlijke zwempartijen. En een grote groep jonge skaters die tijdens de pandemie hun plek hadden gevonden achter het depot werden ondanks protesten én een petitie uiteindelijk begin van de zomer weggejaagd vanwege de aanleg van meer groen rondom het gebouw. 

Rauwe randje 
Wat is er precies aan de hand in Rotterdam? Waarom wordt er zo streng opgetreden tegen bijzondere en populaire initiatieven terwijl Rotterdam Marketing constant het bruisende grote stadsgevoel en het rauwe randje van de stad propageert in al hun communicatie-uitingen? 
Van wie is de stad eigenlijk klinkt her en der steeds luider. Waar komt die vertrutting vandaan, en veel belangrijker, hoe komen we als Rotterdammers daar weer van af?  

Dore van Duivenbode gaat in gesprek met een aantal bijzondere gasten die zo hun eigen ideeën hebben over het starre gemeente apparaat in een stad die steeds meer verdicht raakt en snakt naar vrijheid en luim.  

Te gast zijn Wim Pijbes, directeur Droom en Daad en verwoed zwemmer, Joost Maaskant, directeur de Loodsen en man achter de Pleinbioscoop, Kim Butter, skateboarder en initiator & organisator Save Museumpark en Marianne van den Anker, Ombudsman van de Gemeente Rotterdam.

Rotterdam Soos: Regels zijn Regels
Zondag 25 september
Inloop 14.30, aanvang Soos 15.00 uur
Toegang gratis

Doelen Studio, Schouwburgplein 50, Rotterdam

De Doelen
Concertgebouw, festivalhart, zakelijke hub én culturele hotspot. Meer weten over het karakteristieke rijksmonument in het hart van Rotterdam? Bekijk de website van de Doelen voor meer informatie en de concertagenda (www.dedoelen.nl).

van 7