indrukwekkende benefiet-avond voor Oekraïne in de Doelen

Op dinsdag 15 maart verwelkomde de Doelen een keur aan Oekraïense en Russische topmusici voor een speciaal benefiet-concert.

 

Een bijzondere avond voor en over Oekraïne vol muziek, interviews en beelden; gepresenteerd door Wilfried de Jong en met Russische celliste Maya Fridman en Oekraïense pianiste Anna Fedorova in de hoofdrol. En natuurlijk de wereldberoemde cellist Mischa Maisky. 

Maya Fridman en Anna Fedorova brachten een line-up van topmusici met zich mee: Daria van den Bercken, Konstantyn Napolov, Daniel Rowland, Maja Bogdanović en vele anderen – muzikanten, voor een groot deel zelf van Russische of Oekraïense afkomst, die zich inzetten voor hulp aan slachtoffers van deze oorlog én voor vrede. Een aantal van deze muzikanten zijn zelf in de afgelopen weken uit Oekraïne weggevlucht.

Het programma werd aan elkaar gevlochten door indrukwekkende voordrachten van Sheila Sitalsing, Sanneke van Hassel en Anne Vegter en afgesloten met Oekraïense wodka en worst.

Met de ticket-opbrengsten en donaties en inkomsten op de avond zelf is minimaal €20.000 voor Giro 555 opgehaald. De verwachting is dat dit bedrag nog toe zal nemen door nog lopende acties van de Doelen.

van 7