Het IFFR-festivalhart klopt weer in de Doelen

Op donderdag 25 januari barst het International Filmfestival van Rotterdam weer los. Te beginnen in de Grote Zaal van de Doelen met de openingsfilm ‘Head South’ van de Nieuw-Zeelandse Jonathan Ogilvie

11 dagen lang komen filmliefhebbers van over de hele wereld naar het heerlijk kloppende festivalhart, de Doelen. Midden in de stad en op een steenworp afstand van Centraal Station.

Via de entree aan het Schouwburgplein wordt het filmpubliek welkom geheten in de beneden hal van het iconische gebouw, de nieuwe ontmoetingsplek van de 53ste editie.

Maher’s Kitchen
Hier kun je je bioscoopbezoek plannen, oude en nieuwe vrienden ontmoeten, toffe IFFR merch inslaan. En ook een bakkie doen, genieten van de Syrische/Siciliaanse gerechten van Maher’s Kitchen, de Wunderkammer van J. A. Deelder bezoeken en natuurlijk ook talks en film premières meemaken boven in de Jurriaanse Zaal. Eén van de hoogtepunten aldaar is de talk tussen Debbie Harry en Amanda Kramer op zaterdag 27 januari.

Team Doelen
De hal, die haar deuren opent van 12.00 tot middernacht, is op geheel eigen wijze ingericht door Team Doelen, onder leiding van de vaste interieur stylist Christian Igesz. Kleurrijk, eclectisch en met een vette knipoog naar de mid-century sfeer van het gebouw. Naast een giga leestafel en een mini woud aan planten en bloemen zijn er over de gehele ruimte toffe hang- en zitplekken gecreëerd, waar het heel goed toeven is.

 

Wunderkammer
In een van de laatste nissen aan de rechterkant van de hal schuin tegenover de bar staat sinds 14 december de Wunderkammer van J.A. Deelder. Een bijzondere installatie over het schrijversschap van de Nachtburgemeester van Rotterdam. Gecreëerd door kunstenaar/ontwerper AMC Fok, Deelder’s vaste vormgever en Eeuwige Verloofde, en natuurlijk moeder van cineast/DJ Ari Deelder.

De Wunderkammer is dagelijks geopend tussen 13.00 en 21.00 uur.

Studio & Jazz Corner
Naast talks, films, lekker eten en napraten over wat je die dag hebt gezien is er nog veel meer in het gebouw te beleven. Zo spelen Nina & The Emotionals op 25 januari in de Jazz Corner, aanvang 22.00 uur en keert het good old fashioned variété met MC Vanderwal & crew op vrijdag 26 januari terug in de Doelen Studio, aanvang 20.00 uur. Jazzformatie Meerkat speelt op donderdag 1 februari, aanvang 22.00 uur en er kan volop gedanst worden vanaf 20.30 op 2 februari tijdens de Balfolk dansworkshop, mét livemuziek. Alle avonden zijn gratis te bezoeken.

Volkskrantdag
Het filmfestival wordt traditioneel afgesloten op zondag 4 februari met de Volkskrantdag waarbij de Grote Zaal van de Doelen onderdeel uitmaakt van een van de drie door filmrecensent Bor Beekman uitgezette routes.

De Doelen
De Doelen Concertgebouw: poppodium, festivalhart, congresruimte én bruisende hotspot. Meer weten over het karakteristieke rijksmonument in het hart van Rotterdam? Bekijk de website van de Doelen voor meer informatie en de concertagenda (www.dedoelen.nl).

van 4