straat expo van koninklijke honden

Right Royal Dog Friendly foto expo in de plint van de Doelen

Midden in de stad, op een steenworp afstand van Centraal Station, het Schouwburgplein en de West Kruiskade is een eendaagse expositie te zien van Rotterdamse koninklijke honden.

De portretten van de hand van dieren fotograaf Caro Linares werden onlangs in een volle Doelen Studio geschoten. Honden en baasjes in vol oranje ornaat intepreteerden op geheel eigen wijze het thema van de Rotterdamse koningsdag: ‘We zijn allemaal Kings & Queens’.

Met kroontjes, hermelijnen capejes, diademen en parelkettingen zag de ene vrolijke viervoeter er nog spectaculairder uit dan de ander en om over hun baasjes maar te zwijgen. Hele families namen plaats op de oranje fauteuil voor de camera van Caro, met hun beste vriend als stralend middelpunt. De vol humor en met liefde gemaakte fotoserie van ruim 60 honden zijn tijdens koningsdag op de buiten led schermen in de plint van de Doelen te bewonderen.

Mieke van der Linden programmeur en Dogparade010-baas: “Caro Linares is een geweldige fotograaf. Liefdevol en met eindeloos geduld weet zij de honden steevast op het juiste moment te treffen met haar camera. Toen ze een aantal jaren geleden uit Colombia naar Nederland kwam heeft ze haar buurt op zuid leren kennen door daar de honden te fotograferen. Ze wist toen al heel goed dat de hond de verbindende factor kan zijn op straat.”

Het is dan ook passend dat de portretten aan de straatkanten van het concertgebouw te zien zijn. Inmiddels heeft Caro haar eigen fotostudio opgebouwd met de toepasselijke titel ‘Met Je Beste Vriend’ en is zij de vaste Dog Friendly-fotograaf van de Doelen Studio.

De straat expo is op donderdag 27 april 2023, Koningsdag, te zien op de schermen rond de plint van de Doelen, aan het Schouwburgplein, de Karel Doormanstraat en Kruisplein.

van 7