De Doelen en Passionate Bulkboek slaan de handen ineen en gaan intensief samenwerken.

Van Book Tok en verhalen schrijven tot selfies met beroemde schrijvers en lekker lezen.

Het Rotterdamse Passionate Bulkboek is al meer dan 25 jaar actief in het promoten van literatuur. Sinds twee jaar richt de stichting zich uitsluitend op het bevorderen van lezen en leesplezier onder jongeren in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

Met programma’s als De Inktaap, de Dag van de Jonge Jury, het festival de Dag van de Literatuur en de verhalenwedstrijd Er Was Eens weet de stichting jaarlijks duizenden jongeren vanuit het hele land en Vlaanderen naar Rotterdam te trekken.

Kloppend hart
En hoe passend dat de vernieuwde Doelen steeds het wild kloppend hart van al die evenementen zal zijn, midden in de stad, op een steenworp afstand van het prachtige Centraal Station en de bruisende West-Kruiskade.


Nu de verschillende ruimtes aan de straatkant op het ogenblik grondig verbouwd worden, zowel aan het Schouwburgplein als de Karel Doormanstraat, wordt het alleen maar aantrekkelijker voor de jeugd om op avontuur te gaan in het iconische gebouw. Zo komt er onder meer een Kids Corner, een plek voor dialoog, een art gallery, een mediastudio en een nieuwe plek hoek Kruisplein voor het eigenwijze zusje: de Doelen Studio.

Directeur Janneke Staarink: “Niets is ze vrolijk makend als een gigantisch evenement als De Dag van de Literatuur dat om het jaar in de Doelen plaatsvindt. Honderden scholieren vanuit het hele land vullen alle zalen, hoeken en gaten van het gebouw, voor songteksten of spoken word workshops, talks, Book Tok, Literaire Bingo en natuurlijk heel veel schrijvers die met ze in gesprek gaan. Van Eus en Hanna Bervoets tot Adriaan van Dis en Connie Palmen, allemaal geven ze acte de présence op deze geweldige dag! We zijn dan ook heel blij met de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen Passionate Bulkboek en de Doelen.”

Leesplezier
Dat het bevorderen van lezen en leesplezier niet saai hoeft te zijn bewijst het festivalprogramma van de Dag van Literatuur van afgelopen jaar wel, met 70 programmaonderdelen variërend van cabaret, muziek, theater en film waarbij literatuur steeds een belangrijke rol speelt.

Het eerste aankomende evenement van Passionate Bulkboek in de Doelen is 'Slotdag De Inktaap 2024' en vindt plaats op dinsdag 26 maart.

van 3