wat een seizoen!

Op zaterdag 22 juli werd het Doelen-seizoen op een daverende manier afgesloten in de Willem Burger Hal met Rollaganza, een heuse rollerdisco voor jong en oud. In samenwerking met Quadsk8 werd er 7 uur lang geskatet, gedanst en gesjanst op de sounds van DJ Bfunkphenomenom. 


De Doelen kan deze zomer sowieso terugblikken op een uiterst gevarieerd programma. Een kleine trip langs alle hoeken en gaten van ons prachtige gebouw waar het afgelopen seizoen een keur aan concerten en events plaatsvond; allemaal met die bekende, tikkeltje eigenwijze Doelen-twist. 
  
Zo was er heel veel aandacht voor vrouwen in de muziek met onder meer de viering van Internationale Vrouwendag, het eerste vrouwelijke dirigentenconcours La Maestra en Nederlands enige WOMEN+ hiphop-feest Pretty Girls Like Trap Music. Dit laatste event was onderdeel van het zomerprogramma van de Doelen, met ook Make a Scene in samenwerking met HipHopHuis en de verkiezing van Queen en (voor het eerst) King tijdens de Zomercarnaval Royalty Election
 
Elke hoek van het gebouw werd benut, zo ook de sinds kort volledig gerestylede hal bij de entree die plek bood aan tientallen stands vol vintage design & fashion tijdens de Waluw Vintage Markt. De mensen van After Six transformeerden dezelfde hal naar een glamoureuze locatie voor hun Dutch Urban Gala met zwoele soul, funk, r&b en afro. Op 9 september toveren ze de Doelen nogmaals om tot danstempel tijdens After Six White Edition
 
Zoals ieder jaar ontdekten we jonge en nieuwe klassieke makers tijdens Red Sofa Young, met in het aankomende seizoen nieuwe edities op de agenda. Ook maakten we in het afgelopen seizoen kennis met het vernieuwende werk van de vocale band Roomful of Teeth. Violiste Julia Philippens schitterde, begeleid door het Noord Nederlands Orkest, in het virtuoze en speciaal voor haar gecomponeerde jazzvioolconcert van Thomas Beijer. 
 
Ook concerten in andere genres werden goed bezocht. Zo liep de Grote Zaal van de Doelen vol voor de eerste internationale tour van de twee broers António Mendes Ferreira en Fradique Mendes Ferreira, samen Calema. En voor gevestigde internationale namen als souldiva Dionne Warwick, de Turijnse pianist en componist Ludovico Einaudi, grote Iraanse namen als Andy, Sasy en Arash tijdens The Biggest Nowrouz Concert en Koray Avcı, de ster van het Turkse levenslied. 
 
Even bijkomen dus! En wel van 23 juli tot en met 7 augustus, wanneer de Doelen even haar deuren sluit om zich helemaal klaar te maken voor een nieuw seizoen. De opening van dit nieuwe seizoen, waarvan de eerste concerten hier al te bekijken zijn, is op 10 september. Graag tot dan!  

van 7