Hogeschool Rotterdam op Immersive Tech Week 2022

Hogeschool Rotterdam presenteert tijdens Immersive Tech Week 2022 in de Doelen een gevarieerd programma, waarbij bezoekers uitgedaagd worden in de wereld van de nieuwe digitale dimensie, 3D, te stappen

 

Immersive Tech Week 2022 - van 28 november tot 3 december in de Doelen - wordt afgetrapt met een Design Hackathon - The Sprint - waarin er drie dagen lang wordt gewerkt aan mooie, inspirerende en eigenzinnige oplossingen van uitdagingen die betrekking hebben op het gebied van Gezondheid, Klimaat en Duurzaamheid, Kunst en Entertainment, Productiviteit, Inclusie en Industrie. De oplossing die het meest bijdraagt aan een smart & social city wint een prijs.  
 
Daarnaast presenteren studenten verschillende projecten die meedingen naar de Immersive Student Award die aan het einde van de week wordt uitgereikt. Ook staat een debat op het programma over de ontwikkelingen van deze nieuwe technologieën en organiseert de Willem de Kooning Academie op vrijdag een bijeenkomst over Digital Fashion. Een aantal projecten van Hogeschool Rotterdam worden tentoongesteld in de Playground in de Grote Hal van de Doelen, die voor iedereen de gehele week gratis toegankelijk is. 
 
“Hogeschool Rotterdam leidt professionals op die bijdragen aan de leefbaarheid van onze stad, doordat zij leren hoe digitale technologieën inclusief en doelgericht ingezet kunnen worden, zonder de mens uit het oog te verliezen. Door middel van technieken als VR kunnen we onze inzichten vergroten en de stad beleven vanuit de uiteenlopende perspectieven van inwoners. Tegelijkertijd kan deze technologie ook worden ingezet om te begrijpen hoe bijvoorbeeld de zorg voor patiënten verbeterd kan worden”, legt Frederike Manders, programmamanager van Hogeschool Rotterdam, uit.  
 
“De ontwikkelingen op het gebied van immersive tech gaan snel en hebben veel maatschappelijke impact”, zegt Benjamin de Wit, festivaldirecteur van de Immersive Tech Week. “Nieuw talent is onmisbaar. Studenten zijn de XR-professionals en -gebruikers van de toekomst. Onze samenwerking met Hogeschool Rotterdam sluit goed aan bij onze ambitie om de ontwikkeling van nieuwe technologieën te stimuleren, door onderzoekers, de industrie en creatieven bij elkaar te brengen en te stimuleren.”   
 
Immersive Tech Week 2022 
De achtse editie van Immersive Tech Week (voorheen VRDays Europe) met de Doelen als nieuwe thuisbasis staat in het teken van nieuwe technologieën als Virtual Reality, Augmented Reality, Artificial Intelligence en Metaverse. De editie in Rotterdam wordt de grootste tot nu toe met een recordaantal inzendingen en een spannende line-up van juryleden.   
 
Klik hier voor meer informatie en tickets.  

van 7