bedankt!

Het seizoen 23/24 zit er officieel op. We blikken terug op een seizoen vol bijzondere projecten, opkomende talenten, nieuwsgierige kids en natuurlijk prachtige muziek. Een seizoen dat zonder jullie niet zo'n succes was geweest, bedankt! 

Met jullie steun 

Dankzij de bijdragen van jullie, onze vrienden en sponsoren, hebben we het afgelopen seizoen in totaal € 150.000 kunnen investeren in de toekomst van muziek en de Doelen. Met dit bedrag hebben we maar liefst 169 projecten kunnen ondersteunen. 

Met deze hulp hebben we meer dan 5.000 kinderen en jongeren bereikt met educatie- en participatieprojecten. Velen van hen bezochten de Doelen voor workshops van de Doelen Kids, waar we de jongste generatie kennis laten maken met wondere wereld van livemuziek. We hadden honderden kinderen over de vloer tijdens de Kindermuziekweek, die traditiegetrouw in de Doelen werd geopend. Ook organiseerden we verschillende kinderconcerten en eenmalige projecten voor onze jongste doelgroep. 
Op het podium richtten we ons ook op de volgende generatie. Een belangrijk deel van de donaties werd gebruikt voor talentontwikkeling. Wekelijkse concerten zoals de Talent Break en The Jazz Corner gaven tientallen jonge talenten een vliegende start. Dankzij jullie financiële steun konden ook concerten uit series als Het Nieuwe Nu Young, Dutch Classical Talent, Monday Night Jam en diverse concerten van jonge makers in de Doelen Studio plaatsvinden. In totaal hebben we aan zeker 555 talenten een podium kunnen bieden! 

Samen met jullie 

Het afgelopen seizoen hebben we niet alleen veel bereikt, maar ook veel samen beleefd. We begonnen het seizoen gezamenlijk tijdens de feestelijke seizoensopening, een avondvullend programma met concerten uit verschillende genres. In oktober vierden we de komst van 609 nieuwe, ergonomische stoelen in de Jurriaanse Zaal, mogelijk gemaakt door de steun van onze bezoekers, bedrijven en fondsen. 
In het voorjaar keken we samen vooruit naar het nieuwe seizoen tijdens de programmapresentatie. Programmeurs Masa Spaan en Robin de Bruijn gaven ons een inkijkje in het nieuwe klassieke seizoen en de verhalen achter de series. 

Voor het eerst vierden we dit seizoen de Week van de Vriend. Tijdens deze week nodigden we jullie uit voor verschillende exclusieve activiteiten die soms kriskas door het gebouw gingen. Voor het eerst op het podium van de Grote Zaal, stiekem even pingelen op de piano van de solistenkamer en meegluren tijdens de generale repetitie van Capella Amsterdam. Tijdens de week van de vriend gebeurde het allemaal!  

En natuurlijk genoten we samen van prachtige concerten. Van de absolute wereldtop, tot opkomende, lokale helden, en van bombastische orkesten tot memorabele, akoestische sessies.

Bedankt voor een fantastisch seizoen!