De Doelen trapt het nieuwe klassieke seizoen af met vier primeurs

Het klassieke seizoen 23/24 begint met een knal!

“We beginnen het nieuwe seizoen met een knal. Van het echte klassieke kernrepertoire tot grensverleggende samenwerkingen met zelfs wat kunstmatige intelligentie in de mix. Onze programmering weerspiegelt de wereld van nu. Wij staan in de startblokken voor het nieuwe seizoen!” - Janneke Staarink, directeur de Doelen . 

Seizoensopening met 12 Ensemble 
Op woensdag 6 september trapt het Londense 12 Ensemble het klassieke seizoen af tijdens de seizoensopening. Het vernieuwende en stijlvolle ensemble uit Londen maakte muzikale uitstapjes met onder meer Nick Cave, speelde tijdens shows van modehuis Dior en is komend seizoen ensemble in residence bij de Wigmore Hall. De Doelen seizoensopening wordt een muzikale avond met een internationale line-up van klassiek-, jazz- en poptalenten in de Doelen.   

Nieuwe serie trapt af met Rotterdams Philharmonisch Orkest en dirigent Manoj Kamps 
Later in de week trapt de Doelen af met het eerste concert uit de serie Het Nieuwe Nu, de opvolger van de bekende Red Sofa-serie. Someday we’ll find us is een samenwerking met onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Rotterdamse Katharine Dain en Manoj Kamps die schippert tussen de verschillende rollen van dirigent én theatermaker. Het programma omhelst de verschillen tussen de klassieke-muziektraditie waaruit Debussy voortkomt, de popachtergrond van Björk en de musicals van Sondheim.   

Wereldpremière Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag en Jameszoo 
Grensverleggende maker Jameszoo werkt samen met gerenommeerd ensemble Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag voor het concert: Blind for ensemble and non-existent soloist. Voor dit concert uit de serie Het Nieuwe Nu ontwikkelde Jameszoo een algoritmisch muzikaal brein dat een piano bespeelt én reageert op de meestermusici van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag.  

Verder in het klassieke programma van de Doelen in september en oktober:

Canto Ostinato op het Doelen-orgel
Stadorganist Adriaan Hoek speelt exclusief in de Doelen een van de grootste minimal music-hits op het Doelen-orgel: de Canto Ostinato. 

Schumann-recital Nicolas van Poucke en Michael Wilmering
Aanstormende talenten Nicolas van Poucke en Michael Wilmering hebben speciaal voor de Doelen een Schumann-recital samengesteld, met o.a. de Kreisleriana en Dichterliebe. Een vocaal én piano-recital in één door veelbelovende talenten. 


Start kaartverkoop   
De kaartverkoop van het nieuwe muzikale seizoen in de Doelen is gestart. Bekijk het volledige programma op dedoelen.nl. 30 jaar of jonger? Bezoek een concert voor slechts tien euro!  

van 4