souldiva Dionne Warwick in de Doelen

Eén van die grootheden, niemand minder dan Dionne Warwick, was in de Doelen. Op 25 mei 2022 gaf zij een afscheidsconcert in Rotterdam.

 

De jaren ‘60 worden gezien als de hoogtijdagen van rockmuziek, met groepen als The Beatles, The Stones en The Jimi Hendrix Experience als muzikale pioniers. Maar het waren niet alleen de mannen die naam maakten in de muziekindustrie. Het was juist een grote Amerikaanse groep meest zwarte vrouwen die de hitladders beklommen en daar heel lang bleven. Performers als Tina Turner, Aretha Franklin, Diana Ross, Nina Simone en Dionne Warwick plaveiden de weg voor hun muzikale zusters van de toekomst. 

Warwick begon, net als veel tijdgenoten, in het koor van haar plaatselijke kerk. Het jaar 1962 bracht haar en componisten Burt Bacharach en Hal David samen met een geweldige serie hit songs als gevolg. I Say A Little Prayer, Walk on By, Trains and Boats and Plains, Alfie, Don’t Make Me Over…. wie kent ze niet? Allemaal classics die tijdens het concert van deze iconische souldiva te horen waren. 

Bekijk hieronder de foto's!

van 7