fiscaal voordeel

De Doelen staat onder de naam ‘Stichting de Doelen Steunfonds’ geregistreerd als een Culturele ANBI. Een ANBI is vrijgesteld van schenkbelasting. Voor een begunstiger betekent de ANBI-status fiscaal voordeel in de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting. Voor de meest actuele informatie over de Geefwet verwijzen wij graag naar de belastingdienst.

voor eenmalige schenker en donateurs

Dankzij onze ANBI-status Schenken aan een ANBI levert fiscale voordelen op voor particulieren en bedrijven. In vergelijking met een gewone ANBI levert een schenking aan een Culturele ANBI zelfs meer voordeel op dankzij de 25% extra aftrek die geldt bij schenken aan deze ANBI. 

Een gewone gift kan bijvoorbeeld een maandelijkse, jaarlijkse of eenmalige gift zijn. Gewone giften moeten wel aantoonbaar zijn voor de Belastingdienst. Dit kan bijvoorbeeld via een afschrift van de bankrekening. Als eenmalige schenker of Donateur komt je in aanmerking voor de fiscale voordelen die gelden voor een gewone gift, want ook deze is aftrekbaar. 

In tegenstelling tot de periodieke schenking heeft deze wel een drempelbedrag. Dit drempelbedrag voor gewone giften is 1% van het drempelinkomen met een minimum van € 60. Ook geldt er een maximum van 10% voor het aftrekken van gewone giften. 

meer informatie

eenmalig schenken donateurs

voor schutters en patronen

Om toch meer fiscaal voordeel te kunnen ontvangen en zonder drempelbedrag te kunnen doneren, kan je de donaties vastleggen als periodieke schenking met een minimum van vijf jaar. Deze schenking is volledig aftrekbaar van het belastbaar inkomen. Wanneer je als Schutter of Patroon met een periodieke schenking, van respectievelijk € 500, € 5.000 of € 25.000 per jaar, gedurende tenminste vijf jaar het fonds ondersteunt. Een periodieke schenking moet vastgelegd worden. Dit kan met een overeenkomst voor een periodieke gift in geld. 

meer informatie

schutters patronen

Benieuwd naar wat het fiscaal voordeel kan zijn? Dat kan! Bereken dit met de rekenmodule. 

voordeel berekenen 

zie ook

de voorwaarden voor het aftrekken van periodieke giften (belastingdienst.nl)

Stichting de Doelen Steunfonds

Stichting de Doelen Steunfonds werft voor de Doelen financiële giften van zowel particulieren als bedrijven.

Middels deze gift draag je bij aan de ontwikkeling en uitvoering van bijzondere en innovatieve programmering, het onderhoud en de vernieuwing van het gebouw, inspanningen om nieuw publiek te binden, talentontwikkelingsprojecten en de muzikale ontwikkeling van kinderen en help je mee om van de Doelen een duurzame plek te maken waar iedereen zich welkom voelt en waar je het beste van de Rotterdamse, Nederlands en internationale muziek hoort.

bestuur Stichting de Doelen Steunfonds

Mevrouw Marianne de Waard-Preller, voorzitter
Mevrouw Jeannette Baljeu
Mevrouw Catharina Bieringa-de Jong, secretaris
De heer Steven van Eijck
De heer Roland Teixeira de Mattos
De heer Karel Peters
De heer Frans van de Noort
De heer Timme Geerlof

ontmoet de bestuursleden

KvK-nummer 41132327
RSIN 009861701
statutaire zetel Rotterdam
IBAN NL83TRIO0786670193 (Triodos Bank)
contact 010-2177907 / steun@dedoelen.nl
postadres Postbus 972, 3000 AZ Rotterdam
bezoekadres Kruisstraat 2, 3012 CT Rotterdam