Rondom Ravel

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Een fantastische ode aan Ravel's Boléro, en zijn 150ste verjaardag.

De 150ste verjaardag van Maurice Ravel vieren we met een concert dat zijn meest geliefde muziek combineert met die van twee bevriende collega’s. André Jolivet knipoogt in zijn onweerstaanbare Fagotconcert (met onze eigen Lola Descours) naar de jazz waar Ravel zo van hield. En schaakvriend Sergei Prokofjev besluit zijn Vijfde symfonie met wat klinkt als een fantastisch doorgedraaide ode aan Ravels eigen Boléro. In de gloria!

Laatste kans: foto expo NEIGHBOURS 
 
Bezoek tijdens of na je concert in de Doelen NEIGHBOURS. In deze foto expo in de Grote Zaal Foyer verwelkomt de Doelen haar buren uit het Oude Westen.  
 
Café Marseille, dierenwinkel De Rimboe, en de IJssalon vormen het decor van een levendige buurt waar bewoners van alle leeftijden en stijlen samenkomen. Fotograaf Robin Utrecht en creative producer Mieke van der Linden zetten deze diversiteit in de schijnwerpers met een serie portretten, geschoten in een pop-up fotostudio in de Doelen. Utrecht, bekend van zijn werk tijdens de Lunchbreak-concerten en staatsbezoeken met de koninklijke familie, laat in zijn serie zien dat gewone mensen allesbehalve gewoon zijn. 
 

Lees meer

programma

Ravel Pavane pour une infante défunte | Jolivet Fagotconcert | Ravel Boléro | Prokofjev Vijfde symfonie

credits

Han-na Chang dirigent | Lola Descours fagot