nieuws

Achtergrond: Beethovens pianosonates

Ter ere van de 250ste geboortedag van Ludwig van Beethoven, focust pianist Pierre-Laurent Aimard zich dit jaar op de pianowerken van de componist. Dinsdag 3 maart speelt hij één sonate uit het begin van Beethovens carrière (nummer 7) en twee uit zijn latere periode (nummer 29 en 31). 

Lees verder

In Memoriam Reinbert de Leeuw

Vrijdag 13 februari overleed dirigent, pianist en componist Reinbert de Leeuw, bevlogen voorvechter en inspirator van de hedendaagse muziek die niemand onberoerd liet.

Lees verder
Kindermuziek week 2020

Tweede landelijke Kindermuziekweek start 27 maart 2020!

Vanaf 27 maart tot en met 5 april 2020 vindt de tweede landelijke Kindermuziekweek plaats. Een dikke week doordrenkt van live muziek voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Lees verder

Een Avond Met Philip Glass, Iggy Pop en Lavinia Meijer

Philip Glass, Iggy Pop en Lavinia Meijer staan samen in concertgebouw de Doelen met een speciale voorstelling. Een avond gevuld met poëzie en muziek van de bekende Amerikaanse componist van o.a. The Hours, Glassworks en Einstein on the beach. 

Lees verder

Interview met Kipp Lennon, zanger Venice

Niemand van ons is het type dat klaagt over hotelkamers, backstageruimtes of  eindeloze ritten in een bus…

 

Lees verder

Wat zong je mama vroeger voor je?

Een podcast over de liefde voor muziek, de oorsprong van die liefde en de troost die muziek kan geven. Maar ook de vreugde en ongelooflijke lust tot wild dansen. 
 
Met als eerste gast niemand minder dan saxofoniste Candy Dulfer! 
Lees verder