bestelinformatie

Alles wat u moet weten over kaarten bestellen, diverse kortingsmogelijkheden en het ruilen van kaarten.

Er zijn drie manieren om concertkaarten en abonnementen te bestellen.

 1. Telefonisch via de Kassa van de Doelen: 010 2171717 op ma t/m za tussen 10-18 uur
 2. Via deze website
 3. Via de Kassabalie, Schouwburgplein 50 Rotterdam (geopend op ma t/m za tussen 10-18 uur en vanaf 5 kwartier voor aanvang van een concert om kaarten af te halen)

Het concertaanbod uit de Doelenbrochure Series Klassiek 2019/2020 is te koop in de samengestelde series zoals deze in de brochure staan vermeld óf als flexserie. Een flexserie bestaat uit 4 of meer concerten uit de Doelenbrochure en geeft recht op 15% korting. 

Kortingsmogelijkheden

De Doelen biedt diverse mogelijkheden om concerten met korting te bezoeken.

 • De Doelen heeft een speciaal kortingstarief van € 10 voor iedereen van 26 jaar of jonger of op vertoon van een CJP. Dit tarief geldt voor bijna alle concerten.
 • Bestelt u in één bestelling vier verschillende concerten of meer uit de eigen programmering van de Doelen en/of het Rotterdams Philharmonisch Orkest, dan ontvangt u 15% korting op de normale prijs. Deze korting wordt niet verleend op kortingstarieven zoals het jeugdtarief. Bij een online bestelling wordt deze korting automatisch verrekend.
 • De Red Sofa Bankpas geeft voor € 99 een heel seizoen lang toegang tot alle concerten in dit genre (nieuwe muziek). Lees hier meer over deze kortingspas.

Podium Cadeaukaart

De Doelen accepteert de Podium Cadeaukaart. Met de Podium Cadeaukaart koopt u kaarten voor alle soorten voorstellingen en concerten bij meer dan 270 Nederlandse podia. Het kaartsaldo is onbeperkt geldig en kan in een keer of in delen worden besteed.

 

Kaarten kwijt

Als u uw abonnement of losse kaarten heeft verloren, dan kunt u aan de Kassa een duplicaat afhalen. Naam- en adresgegevens moeten gelijk zijn aan die van de oorspronkelijke besteller.
 

Kaarten ruilen

Heeft u kaarten gekocht, maar bent u verhinderd? Geen probleem, u kunt tegen betaling van € 3,50 uw kaarten ruilen voor een ander concert of een tegoedbon. Lees hier de voorwaarden.
 

Uitverkocht

Is een concert uitverkocht, dan worden vanaf vijf kwartier voor aanvang door de Kassa volgnummers uitgedeeld. Eventueel vrijgekomen plaatsen worden kort voor aanvang van het concert op volgnummer verkocht.
 

Te laat?

Arriveert u na aanvang van een concert, dan krijgt u bij de eerstvolgende concertonderbreking de mogelijkheid om de zaal in te gaan. Bij concerten waarbij geen geschikt moment is om de zaal te betreden, wordt geen toegang verleend. Kom dus op tijd.

Servicekosten

De Doelen brengt voor vrijwel alle evenementen servicekosten bij de verkoop van tickets in rekening. De servicekosten zijn de kosten die voor de Doelen gepaard gaan met het (technisch) mogelijk maken van het betalen, vervaardigen en verzenden van concertkaarten en/of e-tickets. De kosten zijn per transactie verschuldigd. De hoogte van de servicekosten verschillen per betaalwijze.

 • € 2,75 per order
 • Tickets versturen € 1,50 per verzending
 • Tickets zelf printen kosteloos
   

Voor het in rekening brengen van servicekosten bestaan regels die de Autoriteit Consument & Markt handhaaft. Meer weten over dit onderwerp? Klik hier.