introductie

De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw en een state-of-the-art congresgebouw in het hart van Rotterdam. In deze combinatie van twee functies is de Doelen veruit de grootste van Nederland. Een enerverend, dynamisch bedrijf op het snijvlak van cultuur en zakelijkheid.

Als een van de belangrijkste en drukst bezochte muziekpodia van het land realiseert de Doelen jaarlijks een kwalitatief hoogwaardig internationaal programma van concerten met klassieke muziek, wereldmuziek, pop en jazz. Als congresgebouw is de Doelen een belangrijke speler op de nationale en internationale congres- en evenementenmarkt, waarbij optimale dienstverlening voorop staat.

De 4 zalen en ruim 30 subzalen in de Doelen worden jaarlijks ruim 1200 keer ingezet voor uiteenlopende evenementen; concerten in alle genres, congressen en andere zakelijke evenementen. De Doelen is tevens een geliefde locatie voor spraakmakende internationale evenementen waaronder het International Film Festival Rotterdam, het Gergiev Festival en Classical:NEXT.

De Doelen ontvangt jaarlijks ruim een half miljoen bezoekers. Van alle Rotterdammers bezoekt circa 25% (jaarlijks) de Doelen. De zeer brede programmering, van grote publiekstrekkers tot specialistische concerten voor de doorgewinterde muziekkenner, van kinderconcerten tot concerten met muziek uit diverse herkomstlanden, maakt de Doelen een muziekhuis voor iedereen. De Doelen is het ‘moederschip van de muziek’ in Rotterdam en werkt samen met vele culturele en maatschappelijke organisaties. De Doelen is dan ook een van de sterkste cultuurmerken van Rotterdam. De landelijke betekenis is groot: ruim 49% van de bezoekers komt van buiten de regio.

De Doelen wil de levens van mensen verrijken en hen inspireren door ze samen te brengen in een gastvrije omgeving om muziek en kennis te delen. Bovendien wil de Doelen een essentiële rol spelen in het leven van Rotterdammers. Nationaal en internationaal wil de Doelen een mobiliserende, inspirerende en faciliterende spilfunctie vervullen als concert- en congresgebouw.