PROJECTLEIDER/ PRODUCENT

Classical: NEXT

 

Over Classical: NEXT       
Classical:NEXT is dé jaarlijkse conferentie voor professionals werkzaam in de hele keten van de internationale klassieke muziekindustrie (www.classicalnext.com ). Sinds 2015 vindt Classical:NEXT plaats in de Doelen te Rotterdam. Gedurende vier dagen in mei is de stad jaarlijks hèt internationale podium en brandpunt van de vernieuwing van de klassieke muziek. 

Initiator en coproducent van Classical:NEXT is de Duitse organisatie Piranha Arts (www.piranha.de) in Berlijn, die ook verantwoordelijk is voor WOMEX (www.womex.com), de toonaangevende conferentie op het gebied van wereldmuziek. 

De Doelen is local partner van Piranha in Rotterdam voor wat betreft de inhoudelijke samenwerking en logistieke organisatie van Classical:NEXT.

Classical: NEXT 2020 vindt plaats op 18, 19, 20 en 21 mei.

Per 1 november zijn wij op zoek naar een projectleider/ producent

 

Jouw rol 
Een ervaren en gedreven projectleider/ producent die in samenwerking met Piranha Arts en ons interne team dit internationale congres coördineert en ons eveneens helpt het congres naar een volgend niveau te brengen. Het interne team bestaat uit de algemeen directeur, senior programmeur klassieke muziek, marketeer klassieke muziek, eventmanager congressen en medewerker fondsenwerving. Daarbij vervul je tevens de rol van producent van CN showcases op locatie in de stad en het Rotterdam Art Music Festival (ROAM) dat de Doelen rondom Classical: NEXT organiseert. In ROAM streven wij ernaar dé klassieke muziek van morgen presenteren: avontuurlijk, innovatief en vrij van conventie. Dit zijn kernwoorden waar jij je mee kan identificeren.

Jouw kerntaken

  • projectmatig en met helikopterview managen van Classical: NEXT
  • bijdragen aan de doorontwikkeling van Classical: NEXT alshét congres over de toekomst van de klassieke muziek
  • actief contact onderhouden met en draagvlak creëren bij de relevante partners, dat wil zeggen (inter)nationale collega instellingen, belangenverenigingen in de muziekindustrie en lokale relaties en locaties.
  • organiseren van sector gerelateerde evenementen tijdens Classical: NEXT
  • productie van CN Showacases in de stad
  • productie van het ROAM festival


Wij zoeken iemand met

  • aantoonbare jaren ervaring met projectmanagement 
  • affiniteit met klassieke muziek en de ontwikkelingen die in de sector gaande zijn
  • een relevant netwerk is een grote pre
  • ervaring in met produceren van concerten/festivals/ evenementen


Wij bieden

Een contract van 8 maanden, gemiddeld 2 dagen per week, 1 maand proeftijd. Salariëring geschiedt conform de CAO voor de Nederlandse Podia (afhankelijk van leeftijd en werkervaring). Zowel loondienst als freelance zijn bespreekbaar.


Reageren:

Stuur voor 21 oktober een motivatiebrief en CV naar vacature@dedoelen.nl o.v.v. Projectleider Classical: NEXT. Wanneer je vragen hebt, neem dan contact op met Brenda Cumaunang (HR manager) via 06-43227881.

Gesprekken worden gepland op maandag 28 oktober.