particuliere giften

Wilt u op een persoonlijke manier betrokken zijn bij de ambities van de Doelen en wilt u echt het verschil maken door als particulier een grote gift te doen, treed dan toe tot de Gouden Cirkel, de kring van Patronen of Schutters.

© Jan Hordijk

Gouden Cirkel

Genoten van de Gouden Cirkel schenken het Steunfonds een bedrag van ten minste € 25.000 per jaar. Omdat het Steunfonds een ANBI-status heeft, is deze vorm van steun fiscaal aantrekkelijk. Een periodieke gift is 100% aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Tot en met 2018 is een periodieke gift aan een Culturele ANBI zelfs 125% aftrekbaar. Door het jaar heen doen zich tal van exclusieve gelegenheden voor waarin de Doelen zijn Gouden Cirkel in het zonnetje zet. U ontvangt bovendien uw vaste plek in een naar u vernoemde loge van de Grote Zaal. Kortom, als Genoot van de Gouden Cirkel brengt u de muziek verder en komt u dichter bij de Doelen te staan. Daarnaast wordt u regelmatig uitgenodigd voor bijzondere producties, concerten en bijeenkomsten met de directie van de Doelen en de directie en het bestuur van de Stichting de Doelen Steunfonds.

Patroon

Patronen zijn particuliere begunstigers die gedurende ten minste vijf jaar een bedrag van ten minste € 5.000 per jaar schenken aan het Steunfonds van de Doelen. Net als Schutters profiteren Patronen van fiscaal voordeel. Als Patroon bevindt u zich in een select gezelschap van muziekliefhebbers die zich mogen verheugen op een aantal bijzondere privileges in de Doelen, zoals een eigen contactpersoon voor vrijkaarten en een vaste stoel in de Grote Zaal die u bij voorintekening kunt reserveren voor de eigen muziekprogrammering van de Doelen. Daarnaast wordt u uitgenodigd voor bijzondere producties, concerten en bijeenkomsten met de directie van de Doelen en de directie en het bestuur van het De Doelen Steunfonds.

Schutter

Een Schutter schenkt het Steunfonds gedurende ten minste vijf jaar een bedrag van ten minste € 500 per jaar. Uiteraard worden Schutters op gepaste wijze bedankt voor hun financiële steun en betrokkenheid bij de Doelen. Schutters worden jaarlijks in februari uitgenodigd voor een exclusieve presentatie van het nieuwe seizoenprogramma. Vervolgens krijgen zij voorrang bij de abonnementenverkoop. Schutters zijn de eerste klanten die abonnementen mogen kopen, waardoor zij verzekerd zijn van hun geliefde plek in de zaal. In september ontmoeten we de Schutters graag bij een feestelijke ontvangst met concert ter gelegenheid van de start van het nieuwe concertseizoen van de Doelen.

Spreekt het u aan om begunstiger te worden? Dan kunt u een onderhandse akte van schenking invullen, printen en opsturen naar:
Stichting De Doelen Steunfonds, Antwoordnummer 1544, 3000 WB Rotterdam

Klik hier voor een uitgebreide toelichting op de fiscale voordelen van een periodieke gift aan het De Doelen Steunfonds.


ANBI gegevens