De Doelen, a city that never sleeps!   
  
Midden in het centrum van Rotterdam, op een steenworp afstand van CS, het Oude Westen en de Lijnbaan staat concert- en congresgebouw de Doelen, een van de meest iconische gebouwen van de stad.   

Hier vinden de meest bijzondere concerten, events, bijeenkomsten en congressen plaats.  

Het gigantische gebouw met haar vele zalen draait het hele jaar 24/7 door. Sommigen vergelijken de Doelen met een grote stad die constant door gaat: ‘A city that never sleeps!’   

Het concertgebouw moet de creatieve en culturele hub van Rotterdam worden waar voor iedere Rotterdammer iets te doen is. We zijn daarom volop in beweging. Muzikaal, organisatorisch, en ook fysiek. 

We willen weer verbinden met de stad en maken van het gebouw een ontmoetingsplek waar naast concerten en congressen ook maatschappelijke projecten, talentontwikkeling, educatie en innovatie plaatsvindt. Een multifunctioneel cultuurhuis dus, een People’s Palace.  

We zijn daarom op zoek naar een

chefkok

Dit is waarom we je nodig hebben 
 
Je maakt onderdeel uit van de afdeling Hospitality, waarin de taken en verantwoordelijkheden worden ondergebracht bij diverse subteams. In samenwerking met Zadkine openen wij vanaf september 2024 een restaurant, Studio 3. Hier creëren we een plek waar werken en leren samenkomen. In Studio 3 bouwen we aan de toekomst en nemen we leerlingen mee in de wereld van gastvrijheid. Om deze keuken te leiden, zijn we op zoek naar een chefkok, welke eindverantwoordelijk is voor het plannen, organiseren, leiden en uitvoeren van de werkzaamheden in de keuken. De chefkok staat aan het roer van onze keuken en ontwikkelt alle gerechten in samenwerking met het team. We zijn op zoek naar een creatieve chefkok met passie voor de gastvrijheidsindustrie en creativiteit in de keuken. Wordt jij enthousiast van deze passie overbrengen op onze leerlingen? We ontmoeten je graag!

Dit ga je doen

Als chefkok heb je veel te doen. Zo ben je verantwoordelijk voor het effectief beheren van keukenactiviteiten voor meerdere studio’s, waarin je rekening houd met verschillende menu’s en operationele eisen. In deze studio’s creëren we een leer-werkomgeving voor de leerlingen van onze partner Zadkine. Deze leerlingen nemen we mee in de wereld van gastvrijheid en leiden we op tot volwaardige koks. De rechtstreekse begeleiding van deze studenten valt onder de taken van de souschef, maar als chefkok aan jou de taak om het goede verloop van de begeleiding te waarborgen. Daarnaast coördineer je de keukenteams om zo consistente kwaliteit en efficiëntie garanderen. Jij past de menu’s aan op basis van specifieke studiobehoeften en gastvoorkeuren. Je ontwikkelt nieuwe gerechten en creatieve presentaties in afstemming met de souschef en optimaliseert de keukenprocessen en middelen om de productiviteit te verbeteren. Onder jouw verantwoordelijkheden valt ook het coördineren van inkoop, voorraadbeheer en keukenhygiëne voor de studio’s. Daarnaast heb je actieve communicatie met het bedienend personeel van elke studio om de verwachtingen en specifieke eisen te begrijpen en werk je samen met het keukenteam voor elke studio om zo samen een fantastisch resultaat neer te zetten.

Kennis en ervaring

 • MBO-opleiding, maar HBO werk- en denkniveau met functie gerelateerde scholing;
 • Kennis hebt van de wettelijke voorschriften zoals, ARBO, HACCP etc;
 • Goede kennis hebt van ingrediënten, producten, bereidingswijzen en de nieuwste trends
 • Aantoonbare ervaring als chef-kok in een vergelijkbare, dynamische omgeving.
 • Uitgebreide kennis van diverse keukens en de mogelijkheid om zich snel aan te passen aan verschillende culinaire stijlen.
 • Sterke organisatorische vaardigheden en het vermogen om prioriteiten te stellen.
 • Creativiteit en innovatief denkvermogen bij het aanpassen van menu's.
 • Effectieve communicatie en samenwerking in teamomgevingen.
 • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen aan veranderende omstandigheden.

Jij herkent jezelf op z'n minst in de volgende 5 kerncompetenties

 • flexibiliteit
 • samenwerking
 • zelfontwikkeling
 • gastgerichteid
 • initiatief

Wij bieden
Een afwisselende baan voor 36 uur in de week. Daarnaast werk je in een inspirerende werkomgeving bij een van de drukst bezochte muziekpodia van Nederland. Salariëring geschiedt conform de CAO voor de Nederlandse Podia, schaal 7.

Interesse
Een gemotiveerde schriftelijke reactie met cv kun je richten aan: vacature@dedoelen.nl. Je mag ook altijd even bellen met Sophie Zurhaar (HR adviseur) via 06 266 27 999

De Doelen streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn, een afspiegeling van de stad Rotterdam en hoopt daarom op reacties vanuit verschillende achtergronden, genders en leeftijdscategorieën.