stagiair fondsenwerving en relatiebeheer


Ben jij op zoek naar een bijzondere, gezellige en bovenal leerzame stageplek in de richting van fondsenwerving en relatiebeheer? Dan heeft de Doelen dé plek voor jou.

De Doelen is op zoek naar een stagiair fondsenwerving en relatiebeheer die gek is op live muziek en zich wil ontwikkelen binnen de cultuur- en evenementensector. Je bent een echte verbinder en een communicatieve duizendpoot. 

Wie zijn wij?
De Doelen is al meer dan een halve eeuw toonaangevend in Rotterdam en ver daarbuiten. De Doelen heeft een helder toekomstperspectief, het is een levend instituut dat meer dan ooit de verbinding met de stad en haar bewoners wil leggen. De Doelen wil een ontmoetingsplaats zijn voor alle Rotterdammers, van klassieke muziekliefhebber en cultuurminnaar tot popfanaat, van millennial tot boomer en iedereen daartussenin. Een multifunctioneel cultuurhuis, creatieve studio, People’s Palace en huiskamer waar cultuur en maatschappij samenkomen.

Onze missie is het internationale culturele hart te zijn voor alle Rotterdammers. De Doelen moet de bruisende culturele hotspot in het hart van de stad zijn, dat historisch elan met de dynamiek van nu combineert.

Wat ga je doen en leren?
Als stagiair fondsenwerving en relatiebeheer kom je te werken binnen een jong en creatief team op de afdeling marketing & development. 

Als rechterhand van onze relatiemanagers bied je ondersteuning bij alle voorkomende werkzaamheden. Je biedt assistentie bij het schrijven en de totstandkoming van fondsaanvragen en rapportages en bij de communicatie bij particuliere begunstigers. Je bereidt relatieontvangsten goed voor en bent hierbij aanwezig. Daarnaast voer je verschillende werkzaamheden uit ten behoeve van het Steunfonds van de Doelen en doe je research naar potentiële bedrijven, fondsen en particulieren. 

Jij

 • volgt een studie, op HBO- of WO niveau, in de richting van cultuurwetenschappen, kunstmanagement, communicatiewetenschap, filantropie, bedrijfskunde of andere relevante studie;
 • bent 32-36 uur beschikbaar per week voor minimaal 5 maanden;
 • bent een echte muziekliefhebber en staat open voor verschillende genres;
 • hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel communicatief als schriftelijk;
 • bent sociaal, resultaatgericht en leergierig; 
 • werkt graag zelfstandig, maar ook in een team van betrokken en creatieve mensen.

Ons aanbod

 • Start per april 2023
 • Open communicatie en een goede werksfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn;
 • Persoonlijke begeleiding om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw studie;
 • Een passende stagevergoeding.

Geïnteresseerd? 
Stuur jouw C.V. en motivatie naar vacature@dedoelen.nl o.v.v. stagiair fondsenwerving en relatiebeheer.

Vragen? Neem contact op met Ciska van Beek, fondsenwerver, via c.vanbeek@dedoelen.nl.

De Doelen streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn, een afspiegeling van de stad Rotterdam en hoopt daarom op reacties vanuit verschillende achtergronden, gender en leeftijdscategorieën.