Souschef

De Doelen, a city that never sleeps!   

Midden in het centrum van Rotterdam, op een steenworp afstand van CS, het Oude Westen en de Lijnbaan staat concert- en congresgebouw de Doelen, een van de meest iconische gebouwen van de stad.  Hier vinden de meest bijzondere concerten, events, bijeenkomsten en congressen plaats. Het gigantische gebouw met haar vele zalen draait het hele jaar 24/7 door. Sommigen vergelijken de Doelen met een grote stad die constant door gaat: ‘A city that never sleeps!’   

Het concertgebouw moet de creatieve en culturele hub van Rotterdam worden waar voor iedere Rotterdammer iets te doen is. We zijn daarom volop in beweging. Muzikaal, organisatorisch, en ook fysiek. We willen weer verbinden met de stad en maken van het gebouw een ontmoetingsplek waar naast concerten en congressen ook maatschappelijke projecten, talentontwikkeling, educatie en innovatie plaatsvindt. Een multifunctioneel cultuurhuis dus, een People’s Palace.  Daarom zijn wij op zoek naar een:

souschef

Dit is waarom we je nodig hebben   
In samenwerking met Zadkine openen wij vanaf september 2024 een restaurant, Studio 3. Hier creëren we een plek waar werken en leren samenkomen. In Studio 3 bouwen we aan de toekomst en nemen we leerlingen mee in de wereld van gastvrijheid. Als souschef ondersteun je de chefkok en ben je medeverantwoordelijk voor het plannen, organiseren, leiden en uitvoeren van de werkzaamheden in de keuken. Daarnaast draag je zorg voor het bereiden van de gerechten, in afstemming met de chefkok. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud van keukenapparatuur, naleving van normen en voorschriften en ziet toe op hygiëne van de werkomgeving.

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Hospitality, waarin de taken en verantwoordelijkheden worden ondergebracht bij diverse subteams. 

Dit ga je doen
Als souschef ben je de rechterhand van de chefkok en zie je toe op de verzorging van de mise-en place. Je bereid verschillende gerechten en geeft deze mee aan de bedieningsmedewerkers. Daarnaast heb je een belangrijke taak in het begeleiden van de leerlingen van Zadkine. Aan jou de taak om deze studenten te begeleiden in en te enthousiasmeren voor het keukenvak en er op toe te zien dat zij leren en werken in een veilige werkomgeving. Je krijgt binnen de Doelen ruimte om je te focussen op het koken want het plannen, inkopen en administratie behoren tot de verantwoordelijkheden van de andere subteams. Uiteraard werk je nauw met hen samen. Samen met de chefkok draag je zorg voor de te voeren menukaart, voor zowel de studio’s als voor de evenementen en congressen. Je bereidt gerechten en controleert deze op kwaliteit. Aa het einde van de dag draag je zorg voor het bestellen van voorraad bij verschillende leveranciers en zie je erop toe dat de werkplek opgeruimd en schoon wordt achtergelaten.

Kennis en ervaring

 • MBO-niveau met functie gerelateerde scholing;
 • Kennis hebt van de wettelijke voorschriften zoals, ARBO, HACCP etc.;
 • Goede kennis hebt van ingrediënten, producten, bereidingswijzen en de nieuwste trends;
 • Ervaring als leermeester in de keuken en in het bezit zijn van een leermeesterdiploma;
 • Ervaring met leidinggeven in de keuken;
 • Uitgebreide kennis van diverse keukens en de mogelijkheid om zich snel aan te passen aan verschillende culinaire stijlen;
 • Sterke organisatorische vaardigheden en het vermogen om prioriteiten te stellen;
 • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen aan veranderende omstandigheden;

Jij herkent jezelf op z'n minst in de volgende 5 kerncompetenties

 • flexibiliteit
 • samenwerking
 • zelfontwikkeling
 • gastgerichteid
 • initiatief

Wij bieden
Een afwisselende baan voor 36 uur in de week. Daarnaast werk je in een inspirerende werkomgeving bij een van de drukst bezochte muziekpodia van Nederland. Salariëring geschiedt conform de CAO voor de Nederlandse Podia, schaal 6.

Interesse
Een gemotiveerde schriftelijke reactie met cv kun je richten aan: vacature@dedoelen.nl. Je mag ook altijd even bellen met Sophie Zurhaar (HR adviseur) via 06 266 27 999

De Doelen streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn, een afspiegeling van de stad Rotterdam en hoopt daarom op reacties vanuit verschillende achtergronden, genders en leeftijdscategorieën.