content creator

Ben jij een creatieve duizendpoot die niets liever wil dan content maken en verhalen wil vertellen middels grafische vormgeving en video’s? Ben jij het type dat altijd tovert op een beeldscherm een camera bij de hand heeft, en droomt van een wereld waarin jouw content overal te zien is?

De Doelen is op zoek naar een creative content creator (met skills in Motion Graphics) die non-stop de mooiste content maakt, zich door muziek laat inspireren en backstage de meest legendarische verhalen weet te ontfutselen. Je kent alle trends en ontwikkelingen binnen de design- en marketing industrie en schudt continue ideeën uit je mouw binnen de identiteit van de Doelen. 

De Doelen, a city that never sleeps!
De Doelen is al meer dan een halve eeuw toonaangevend in Rotterdam en ver daarbuiten. De Doelen heeft een helder toekomstperspectief, het is een levend instituut dat meer dan ooit de verbinding met de stad en haar bewoners wil leggen en een ontmoetingsplaats voor alle Rotterdammers wil zijn. Van klassieke muziekliefhebber en cultuurminnaar tot popfanaat, van millennial tot boomer en iedereen daartussen in. Een multifunctioneel cultuurhuis, creatieve studio, People Palace of huiskamer waar cultuur en maatschappij samenkomen.

De functie
Je rapporteert aan de manager Marketing & Development. Als Creative Content Creator kom je te werken binnen een jong en creatief team op de afdeling Marketing & Development. Samen met de digital marketeer ben je verantwoordelijk voor alle online content van onder andere onze social kanalen en de website van de Doelen. 

Je springt bij om voor alle concerten en evenementen passende media uitingen en content te maken in de vorm van social media posts, video advertenties, website banners, YouTube video’s en animaties voor onze online en soms offline kanalen. 

Je werkt mee aan nieuwe (merk)campagnes en communicatie-uitingen waarbij de nadruk ligt op het aanspreken van diverse doelgroepen en ook het vergroten van onze online engagement. 

Je spot kansen om de huidige content te verbeteren en weet in te spelen op nieuwe trends en ontwikkelingen binnen de wereld van cultuur, entertainment en online marketing.

De afdeling
Het Marketing & Development team is een essentiële spil tussen ons publiek en het programma, waarmee we een ontmoetingsplaats willen zijn voor alle Rotterdammers.  Met het enthousiasme, liefde voor de stad en expertise van het merk, de bezoeker, de markt en de trends zetten ze zich in om zo optimaal en gastvrij mogelijk te communiceren met ons publiek. Online en social media zijn de belangrijkste kanalen die we gebruiken om met hen in contact te blijven voor alle verschillende evenementen die in de Doelen plaatsvinden.

Wie ben jij?

 • Je hebt een HBO-studie gevolgd in de richting van Grafische Media, Vormgeving, Motion Graphics of andere relevante creatieve studie;
 • Je hebt uitgebreide kennis en ervaring met Adobe Creative Suite: voornamelijk Photoshop, After Effects, Premiere Pro, Illustrator en InDesign;
 • Je hebt uitgebreide kennis van animeren en motion graphics (vereiste!);
 • Kennis van filmapparatuur, fotografie en video;
 • Je hebt minimaal 2 a 3 jaar ervaring bij een design bureau en kan dit onderbouwen met een uitgebreide portfolio(website);
 • Je barst van de creatieve ideeën en weet die over te brengen op je team;
 • Je bent in staat vanuit een helikopterperspectief naar een strategie te kijken en deze in al je werk door te voeren.
 • Je werkt gestructureerd, waardoor je (zelfs met een team dat dagelijks ideeën over de vloer smijt) zonder stress de ene na de andere social media hit uit je laptop knalt;
 • Je bent een geboren teamplayer en je werkt graag in een team van betrokken en creatieve mensen;
 • Je bent fulltime (36 uur) beschikbaar;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Ons aanbod

 • Inschaling volgens CAO Nederlandse Podia;
 • 8% vakantiegeld;
 • Eindejaaruitkering;
 • Een collectieve pensioenregeling (ABP);
 • Keuze uit deelname aan collectieve verzekeringen;
 • Volop kansen en mogelijkheden om je binnen het culturele icoon van Rotterdam te ontwikkelen;
 • De mogelijkheid om concerten en evenementen te bezoeken.

Interesse?
Stuur jouw C.V. en motivatie naar vacature@dedoelen.nl o.v.v. content creator t.a.v. Suzanne Koetsheid (HR adviseur). Vragen? Neem contact op via vacature@dedoelen.nl of bel 06-44838036.

De Doelen streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn, een afspiegeling van de stad Rotterdam en hoopt daarom op reacties vanuit verschillende achtergronden, genders en leeftijdscategorieën.