Deze week in de Doelen

Azahar Blaaskwintet

Zet een fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn bij elkaar en er opent zich een wereld aan mogelijkheden.

di 8 nov ’22

Het Spaans-Duitse Azahar Ensemble won de tweede prijs bij het prestigieuze ARD concours en laat daarmee zien dat zij al die mogelijkheden tot in de puntjes beheersen. Met bijzondere bewerkingen geven ze vooral muziek uit Spanje, hun thuisland, een prominente plek. Zo ook in dit programma, dat door heel Europa zwerft maar waarin ze onvermijdelijk eindigen bij hun roots.

credits

Mozart Adagio en allegro in f, KV 594 | Nielsen Blaaskwintet, op. 43 | Ravel Ma mère l’oye | Turina Danzas gitanas, op. 55

soundscapes van Japanse geluidskunstenaar Ryoji Ikeda

music for percussion

do 10 nov ’22

De Japanse kunstenaar Ryoji Ikeda werkt normaal gesproken op het snijvlak tussen digitale kunst en electronische muziek. Ikeda’s werk is wereldberoemd en bestaat vooral uit overweldigende audiovisuele kunstwerken die de onzichtbare structuren en data die ons leven besturen verbeelden. In zijn werken gebruikt hij zowel beelden vanuit een microscoop als een telescoop, van pixels tot het universum: het allerkleinste en allergrootste komen samen. In opdracht van het Zwitserse slagwerkensemble Eklekto heeft Ikeda bij uitzondering akoestische soundscapes gemaakt, music for percussion. Tijdens het concert wordt deze muziek gespeeld door Alexandre Babel, Stéphane Garin, Amélie Grould en Lou Renaud Bailly.

credits

Alexandre Babel, Stéphane Garin, Amélie Grould, Lou Renaud-Bailly percussie

Le Trio Joubran

Met traditionele instrumenten, composeren deze muzikanten moderne Palestijnse muziek met electronische invloeden

vr 11 nov ’22

Le Trio Joubran, drie broers uit Palestina, musici die wereldwijd worden gerenommeerd, ontwikkelen zich in hun kunst door hun individuele en collectieve inspanningen en hun liefde voor de muziek en hun publiek. De broers komen uit een familie van "OUD"-muzikanten die al langer dan vier generaties deze traditionele muziek beoefenen. Hun overgrootvader, tot hun grootvader, hun vader en nu Samir, Wissam en Adnan hebben dit instrument zich eigen gemaakt en getransformeerd tot een passie, meer dan een vaardigheid, en hun leven. De broers worden door meester Youssef Hbeisch begeleid op de percussie, met ritmische en betoverende klanken die de muziek van het Trio complimenteren en stimuleren.
De broers hebben gewerkt met grote artiesten zoals Roger Waters (Pink Floyd) en Coldplay. Ook hebben zij soundtracks voor meerdere films geschreven.

credits

i.s.m. Mystiek Productions