marketeer klassiek

 

De Doelen, a city that never sleeps!
Midden in het centrum van Rotterdam, op een steenworp afstand van CS, het Oude Westen en de Lijnbaan staat concert- en congresgebouw de Doelen, een van de meest iconische gebouwen van de stad.

Hier vinden de meest bijzondere concerten, congressen, presentaties en feesten plaats. Het gigantische gebouw met haar vele zalen is een continubedrijf, om maar eens een haventerm te gebruiken, het draait het hele jaar 24/7 door. 

Dit is waarom we je nodig hebben
De Doelen is volop in beweging. Muzikaal, organisatorisch en fysiek. Naast het opzetten van de succesvolle streamingprogramma’s, het aanbrengen van grote technische verbeteringen, en het terugbrengen van de sublieme jaren ‘60 stijl in het interieur is er ook in de plint van het gebouw van alles gaande.

We gaan van een meer faciliterend bedrijf naar een initiërend bedrijf met een grote sociale maatschappelijke betrokkenheid. Waar culturele en zakelijke partners elkaar kunnen vinden, maar waar het ook logisch is dat deze samen komen en elkaar versterken. Naast de concertzalen met hun programma’s in de verschillende genres denken we aan functies als een Studio voor media en hybride congressen, Radio en TV opnames (onderwijs, lokaal en nationaal), een opname studio voor bandjes en een extra sta-zaal voor pop, jazz & beyond.

Dat betekent dat de marketing- en communicatiemachine volop draait en regelmatig overuren maakt. De constante stroom van berichten, folders, pers updates, foto’s, video’s, bijlages, streams en introducties van concerten, feesten, partijen, presentaties, congressen en bereiken van doelgroepen gaat constant door.

Dat vergt grote inzet van de afdeling Marketing & Development en daarvoor is versterking nodig in de persoon van een marketeer klassiek. Een hele interessante baan als je secuur bent, altijd aan staat, kan improviseren en natuurlijk dol bent op afwisseling. 

Dit is wat je gaat doen
Als marketeer klassiek krijg je veel verantwoordelijkheid. Je bent veel in contact met de afdeling Programmering en je zorgt ervoor dat alle klassieke concerten en evenementen bij de juiste doelgroep terecht komen middels promotie. 

Daarnaast ben je hét creatieve en uitvoerende brein achter het Doelen merk en werk je mee aan het vergroten van de naamsbekendheid, het uitdragen van de visie en het bewaken van budgetten. 

In teamverband ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van merkcampagnes en strategieën voor onder ander de klassieke seriekopers, de vernieuweende klassieke formats zoals ROAM en de Pianonacht, en bezoekers van onze familieconcerten. Je benadert nieuwe doelgroepen en brengt de concerten voor de verkoop online en offline onder de aandacht. Je monitort de kaartverkoop en bewaart de verkoopstanden. Daarnaast doe je voorstellen met betrekking tot prioriteitsconcerten en serieverkoop. 

Je houdt trends in de gaten en bent communicatief sterk, aangezien je nauw contact houdt met onze partners en de afdelingen Programmering en Tickets & Service. 

Jij 

 • Kennis van en affiniteit met klassieke muziek;
 • Enige jaren werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Ambitieus, creatief, ondernemend, zelfstandig en initiatief nemend;
 • Flexibele teamspeler met een fijne, open en toegankelijke persoonlijkheid;
 • Een brede marketingspecialist, thuis in customer journeys, loyalty, online communicatie, social media en data gestuurd werken;
 • Salesmentaliteit en commerciële instelling;
 • Gevoel voor humor;
 • Goed in het beheren van budgetten;
 • Enthousiasme voor en interesse in muziek in alle genres;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Het aanbod
De volgende voorwaarden kun je verwachten:

 • 36 uur
 • Inschaling volgens CAO Nederlandse Podia;
 • 8% vakantiegeld;
 • Eindejaaruitkering;
 • Een collectieve pensioenregeling (ABP);
 • Keuze uit deelname aan collectieve verzekeringen;
 • Volop kansen en mogelijkheden om je binnen het culturele icoon van Rotterdam te ontwikkelen;
 • De mogelijkheid om concerten en evenementen te bezoeken.

Interesse?
Stuur jouw C.V. en motivatie naar vacature@dedoelen.nl o.v.v. marketeer klassiek t.a.v. Sophie Zurhaar (HR adviseur). Vragen? Neem contact op via vacature@dedoelen.nl of bel 06-20973099.

De Doelen streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn, een afspiegeling van de stad Rotterdam en hoopt daarom op reacties vanuit verschillende achtergronden, genders en leeftijdscategorieën.

freelance podiumtechnici

  De Doelen, a city that never sleeps!Midden in het centrum van Rotterdam, op een steenworp afstand van CS, het Oude Westen en de Lijnbaan staat concert- en congresgebouw de Doelen, een van de meest i…

medewerker beveiliging en kaartcontrole

  De Doelen, a city that never sleeps!Midden in het centrum van Rotterdam, op een steenworp afstand van CS, het Oude Westen en de Lijnbaan staat concert- en congresgebouw de Doelen, een van de meest i…

projectleider accountmanagement

  Voor de afdeling Accountmanagement zijn we op zoek naar een energieke en zakelijke projectleider. De Doelen, a city that never sleeps!  De Doelen is al meer dan een halve eeuw toonaangevend in Rotte…

coördinator horeca (events)

De Doelen, a city that never sleeps! Midden in het centrum van Rotterdam, op een steenworp afstand van CS, het Oude Westen en de Lijnbaan staat concert- en congresgebouw de Doelen, een van de meest ic…

medewerker horeca & publieksservice

De Doelen, a city that never sleeps! Hier vinden de meest bijzondere concerten, congressen, presentaties en feesten plaats. Het gigantische gebouw met haar vele zalen is een continubedrijf, om maar ee…

Vacature: Huismeester A-Dienst

Vacature: Huismeester A-Dienst