bestuursleden van
Stichting de Doelen Steunfonds

Hoogleraar Psychologie & Chief Diversity Officer Erasmus Universiteit Rotterdam
Semiha Denktas

Voorzitter

Semiha Denktaş is hoogleraar in de psychologie en de Chief Diversity Officer van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als echte Rotterdammer kent ze de Doelen als geen ander. “Wat ik erg mooi vind, is de internationale programmering en de diversiteit in het aanbod. Ik wil mij inzetten om de Doelen te verbinden aan nieuwe netwerken in de stad zodat meer mensen gebruik gaan maken van het mooie aanbod.”
VVD Gedeputeerde Zuid-Holland
drs. Jeannette N. Baljeu

Bestuurslid

De Doelen heeft een belangrijke rol gespeeld in de wederopbouw van de stad. Het gebouw, de omgeving (met pierenbadje) waren een ontmoetingsplek voor de stadsbewoners. Dit is in mijn ogen altijd zo gebleven.

In de Doelen is altijd wat te beleven zoals concerten, bijeenkomsten en congressen. Het is altijd een feest om er te zijn. Dat gevoel en de mensen die er komen maakt de Doelen de moeite waard om te behouden, te vernieuwen en om er voor te blijven in te zetten. Als student kwam ik aan in de stad vanuit het station dat toen nog maar het begin was van het Central District dat het nu geworden is. Een kloppend hart van de stad, een entree voor de bezoeker die er van alles kan doen en een gebied wat de Doelen helemaal omarmd heeft. De afgelopen tien jaar heb ik in dit specifieke deel van de stad gewoond en is het mijn thuis geworden. Zoals het voor alle Rotterdammers is. Dus deuren open, de Doelen ontvangt u met open armen.

Vicevoorzitter bij Maatschappelijke Alliantie
dr. Steven R.A. van Eijck

Bestuurslid

Trots maar ook enigszins gegeneerd kijken de jonge ouders naar hun zesjarig zoontje dat op de stoel in de grote zaal van de Doelen heftig mee dirigeert tijdens het vioolconcert van Mozart. Het ventje joeg met zijn kwart viooltje hun hond Lynnie regelmatig een uithoek van de tuin in op de hoek van de Hoflaan en de ’s Gravenweg, maar zag in zichzelf de nieuwe Yehudi Menuhin. Trots op zijn virtuoos spelende neefje Gibson (!) drumt de inmiddels zestigjarige recht geaarde Rotterdammer amateuristisch mee op de muziek van Phil Collins in het kleine studiootje onder zijn huis. In de Doelen komen dromen uit, wordt troost gevonden, ontstaan relaties, wordt kennis verrijkt, raken mensen geïnspireerd. Wat een eer, wat een genoegen daarvan deel te mogen uitmaken!
International Executive bij Mandalay
Roland E. Teixeira de Mattos

Bestuurslid

Als student, als ondernemer of als toerist, Rotterdam is voor mij altijd een bron van ontzag en energie geweest. Rotterdam is niet alleen een grote havenomgeving, maar ook een hotspot van innovatie en internationale handel. Zoals ik vaak gezegd heb, wat in Rotterdam wordt uitgevonden, wordt wereldwijd toegepast. Mijn kennismaking met de Doelen vond in dezelfde geest plaats en had dezelfde kenmerken. Mijn verbazing over de organisatie, met op dezelfde avond countrymuziek een klassiek kwartet en de verbluffende Decasia van Bill Morrison was genoeg om me ervan te overtuigen dat dit de Rotterdamse microkosmos was. Als ik de Doelen bezoek voor een ontmoeting of om te netwerken, of voor een concert of daadwerkelijk een Ervaring, ik voel altijd een mix van spanning en opwinding als ik naar de Doelen toe ga en ik vertrek steevast naar huis met een geweldige energie. Voor mij als internationale reiziger is de Doelen het hart en ziel van Rotterdam.
CEO MR Marine Group
Karel H. Peters

Bestuurslid

Ik ben 53 jaar en een geboren en getogen Rotterdammer. Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen. Al bijna 30 jaar ben ik actief in de maritieme dienstverlening en hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het versterken van de band van de Doelen met de maritieme wereld. De Doelen is per slot van rekening een unieke icoon en een sieraad voor de stad. Als lid van het bestuur van de Stichting de Doelen Steunfonds kijk ik ernaar uit om mee te helpen aan het ondersteunen van het succes van de Doelen!
COO bij Eneco Groep N.V.
Frans van de Noort

Bestuurslid

Mijn naam is Frans van de Noort en ik ben 54 jaar. Ik ben geboren en getogen in het mooie Brabant, getrouwd en heb drie kinderen. Ik vind het heel leuk om met mensen samen te werken. Zowel in mijn werk als privé ben ik geen éénpitter. Ik houd ervan te werken in een omgeving waarin we worden uitgedaagd, waar onderling vertrouwen en waardering is en waar de gemeenschappelijke doelen voor iedereen een reden is om een stapje extra te zetten als dat nodig is. De Doelen vervult een belangrijke rol om mensen met verschillende achtergronden en leeftijden bij elkaar te brengen en met elkaar te verbinden, iets wat in mijn dagelijks werk bij Eneco ook een belangrijke rol speelt. We moeten De Doelen koesteren als een aantrekkelijke locatie waar dit kan plaats vinden en verder uitbouwen, dit motiveert mij om betrokken te zijn bij het Steunfonds. Naast bestuurslid van Stichting de Doelen Steunfonds, ben ik ook bestuurslid van Deltalinqs. Een organisatie de gezamenlijke belangen behartigd van bedrijven in de haven van Rotterdam
Advocaat en Partner bij Windt Le Grand Leeuwenburgh
Timme Geerlof

Bestuurslid

Als echte Rotterdammer ligt de Doelen mij nader aan het hart. Ik heb professioneel veel te maken met millennials; als docent aan een aantal beroepsopleidingen en als partner op mijn kantoor spreek ik veel met studenten en advocaat-stagiaires. Ik denk en doe graag mee aan het wekken van interesse voor de Doelen bij die groep. Als RvT-lid van de Stichting Witte de With zie ik welke positieve bijdrage hun aanwezigheid binnen de organisatie heeft op het jonge publiek. Dat publiek moet ook de deur van de Doelen platlopen vanwege de programmering, locatie en de interesse onder hun Peers. Dat aspect van de functie van bestuurslid als verbinder spreekt mij zeer aan. Daarnaast heb ik een zakelijk netwerk dat ik graag kennis laat maken met de Doelen en waar ik mogelijkheden tot samenwerkingen zie. Ik ben zeer enthousiast geworden over de plannen van Janneke met betrekking tot de ontwikkeling van de Doelen en draag graag een steentje bij. Als advocaat IE-recht kun je mij verder altijd aanspreken over kwesties over namen, merken, contracten met designers/ZZP’ers etc. Ik kijk uit naar een goede samenwerking!