online
lunchbreak

Meer dan 25 online lunchbreak concerten en interviews. Ontdek bijzondere en anders dan anders mini-concert en van onder andere, Karsu, Arthur en Lucas Jussen, Lucie Horsch, Yannick Hiwat en meer!

Ntjam Rosie

De ervaringen, gedachtes en gevoelens van Ntjam Rosie’s familie en vrienden vormen de basis van deze muziek. Met hartverwarmend resultaat. 

Ragazze Quartet

Hun optredens prikkelen alle zintuigen! In deze lunchbreak aandacht voor twee strijkkwartetten van Tsjechische componisten.

Farid Sheek & Maya Fridman

Geniet van deze ontmoeting tussen oost en west met Farid Sheek en de prijswinnende Russische celliste Maya Fridman.

Merel Vercammen & Rembrandt Frerichs

In interactie met een andere musicus – hier pianist Rembrandt Frerichs - laat Merel Vercammen zich inspireren door haar muzikale bagage, de ruimte en dieren.

Bec Plexus


Betreed de geheime wereld van Bec Plexus waar geen verhaal te klein of te groot is. 

Dina Medina


De Kaapverdische ster Dina Medina for lunchbreak! Luister naar nummers van haar laatste twee albums 'Mornamente’ en 'Pegam na mo'.
Daria van den Bercken

Vivi felice! (Leef gelukkig!) schreef Scarlatti in het voorwoord bij een collectie van zijn sonates – een zeer passende uitspraak bij deze muziek. Genieten maar!

Babs Gons & Mirte Hartland

Twee taalgoochelaars delen het podium! Samen jongleren Babs en Mirte in deze lunchbreak met gezongen en gesproken woord. Ontdek de kracht van hun verhalen over grensoverschrijdende liefde, lust en leven.

Certain Animals


Rotterdamse rock trio Certain Animals speelden eerder op het dak van de Doelen en 25 september staat hun album release van 'Songs to make you move' bij ons gepland.

Saskia Lankhoorn


Pianiste Saskia Lankhoorn heeft voor deze lunchbreak een verrassend programma samengesteld rond de klankwereld van Debussy's preludes.

Lidy Blijdorp & Rosanne Philippens

Rosanne en Lidy spelen Ravels duo-sonate opgedragen aan Debussy, vogelgeluiden van Schumann en hun versie van een Roemeens zigeunerliedje over de Leeuwerik.

Maria Mendes & Karel Boehlee

Het treurige geluid van de fado doet Maria herleven tot een nieuwe mix van angstaanjagende serenades, zwierige jazzmeditaties en heldere scatting.

Liza Ferschtman


Violiste Liza Ferschtman laat ons haar passie voelen! Met haar gepassioneerde spel en grote podiumuitstraling weet zij het publiek te raken.

Benjamin Herman Trio


Zijn jullie klaar voor jazz?! Dit trio gaat ervoor zorgen dat jullie allemaal gaan swingen in de woonkamer!

Willem 't Hart


Multidisciplinaire artiest: de enige omschrijving die recht doet aan zijn. Nu mag hij ‘lunchbreaken’ op het Doelenorgel!

De Likt


Schuif je meubels opzij want ook in coronatijd is het Rotterdamse sloopbedrijf on stage!

Arthur & Lucas Jussen

In dit lunchbreak programma nemen ze ons mee naar een dromerige klankwereld en een grappig kort werk voor pianoduo.

Geert Bierling


Als stadsorganist van Rotterdam is Geert Bierling de vaste bespeler van het Doelenorgel. Bierling doet naast zijn rol als uitvoerend musicus onderzoek naar de achttiende-eeuwse klaviertranscripties rondom o.a. Bach en Händel.

Kika Sprangers & Robert Koemans

Speciaal voor deze lunchbreak een Jazzprogramma met een melancholisch tintje voorbereid. Dit optreden is ook een voorproefje op hun meest recente compositiewerk en spel.

Lucie Horsch


De jonge Nederlandse blokfluitiste Lucie Horsch maakt momenteel in binnen- en buitenland een bliksemcarrière en heeft onder andere al een prachtige cd met het gerenommeerde Academy of Ancient Music uitgebracht.

The young Dutch recorderist Lucie Horsch’s short career so far has seen a meteoric rise to fame, and includes a beautiful album in collaboration with the renowned Academy of Ancient Music.

Ruwhel & Manq Carrot

Ruwhel en Manq Carrot representeren Productiehuis FLOW en stelen de show met muziek en humor!

Aart Strootman


Leg je werk opzij en geniet van een ambient solo-set met muziek van Aphex Twin.

Melissa Fortes & Paulo Bouwman

Melissa Fortes en Paulo Bouwman brengen een aantal nummers die je direct opwarmen!

Melissa Fortes and Paulo Bouwman have prepared selection of songs that will warm you up!

Maarten van Veen & Nicole Jordan

Voor dit concert hebben pianist Maarten van Veen en zangeres Nicole Jordan een aantal liederen en pianomuziek met een dromerige sfeer en luchtige cabareteske muziek.

Karsu


Geniet van dit optreden met bekende en Turkse traditionele nummers die beslist indruk achterlaten.

de Doelen x North Sea Round Town

 

Deze serie van 29 juni t/m 10 juli is een onderdeel van het aangepaste programma van North Sea Round Town in 2020.

Sun-Mi Hong & Alistair Payne

Zet je schrap voor een bijzondere droomervaring. Deze muziek neemt de luisteraar mee langs ademhalingen, voetstappen, een huilende vrouw... en meer.

Yannick Hiwat, Alessandro Russo & Bill Scott Mookhoek

Deze Rotterdamse musici delen hun voorliefde voor jazz in een mix met andere genres. Op het programma staan onder andere unieke composities van Yannick Hiwat.

Freya Duo feat. Tineke Postma & Marc van Roon

De muziek van saxofonist en componist Postma is lyrisch en klinkt tegelijkertijd avontuurlijk en bevat een heerlijke groove.

Fuensanta Méndez

Geniet van de vrijheid en rijkdom van de hedendaagse jazz van zangeres, contrabassiste en componiste Fuensanta Méndez.

Alex Simu Trio

De interesse voor jazz en wereldmuziek brengt deze musici samen. De Roemeense klarinettist, saxofonist én componist Alex Simu is wereldwijd actief en geprezen als musicus.

Reinier Baas & Ben van Gelder

Een hart onder de riem voor de echte Rotterdammers onder ons: bij het album zit een speciale sticker om de titel om te toveren in ‘Roffa In Hi-Fi’. Is dat probleem ook gelijk opgelost!

Sanem Kalfa & George Dumitriu

De Turkse zangeres Sanem Kalfa en Roemeense multi-instrumentalist George Dumitriu staan bekend om hun intieme en intense uitvoeringen.

North Sea String Quartet

Deze strijkers maken iets in je los! Met innovatieve speeltechnieken vertalen zij deze werelden naar het strijkkwartet. Met een verfrissend resultaat.

Sanne Rambags European Colours Group

Zangeres en componiste Sanne Rambags weet als geen ander een moment van magie te creëren in haar optredens. Improvisatie staat daarbij centraal.

Josimar Gomes & Maria Sanchez

Gomes wilt sociale problemen aan de kaak stellen en zijn luisteraars uitnodigen om het leven eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Zijn sociaal bewogen teksten worden op gitaar begeleid door Maria Sanchez.
Raluca Baicu
Raluca heeft de nieuwste reeks online lunchbreak concerten (van 29 juni t/m 10 juli) geprogrammeerd. Zij is de artistieke programmacoördinator en curator van North Sea Round Town. Ze is actief betrokken binnen de internationale kunst- en cultuursector, met een focus op de internationale muziekindustrie.
Mieke van der Linden
Mieke van der Linden is creative producer bij de Doelen. Mieke maakte jarenlang programma’s bij RTV Rijnmond, was creative producer van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en initiator van evenementen als de Dogparade010. Voor de online lunchbreaks gaat ze in gesprek met de artiesten.