Meewerkend werkvoorbereider (podium)techniek

 

Over ons                         

De Doelen is al meer dan een halve eeuw toonaangevend in Rotterdam en ver daarbuiten. De Doelen heeft een helder toekomstperspectief, het is een levend instituut dat meer dan ooit de verbinding met de stad en haar bewoners wil leggen. Een ontmoetingsplaats voor alle Rotterdammers wil zijn. Van klassieke muziekliefhebber en cultuurminnaar tot popfanaat, van millennial tot boomer en iedereen daartussen in. Een multifunctioneel cultuurhuis, creatieve studio, People Palace of huiskamer waar cultuur en maatschappij samenkomen.

Zowel in Programma, Publiek, Partners en Personeel streven wij naar een diversiteit die een juiste afspiegeling is van de wereld om ons heen. We sluiten niemand uit en stimuleren deelname en daarvoor doen we verregaande aanpassingen. 

Het is onze missie het internationale culturele en zakelijke hart te zijn voor alle Rotterdammers.

 

Hierom hebben we jou nodig

De Doelen is aan het veranderen. Niet in de kern als concert- en congresgebouw, maar we gaan juist méér zijn dan dat; een plek waar iedere Rotterdammer of van buiten dagelijks wil zijn. Voor inspiratie, ontspanning, en ontwikkeling op het hoogste niveau. We zullen in dit nieuwe tijdsgewricht alle mogelijkheden exploreren om synergie te creëren met partners, zowel creatief als zakelijk.

We gaan van een meer faciliterend bedrijf naar een initiërend bedrijf met een grote sociale maatschappelijke betrokkenheid. Waar culturele en zakelijke partners elkaar kunnen vinden, maar waar het ook logisch is dat deze samen komen en elkaar versterken. Naast de concertzalen met hun programma’s denken we aan functies als een Studio voor media en hybride congressen, radio en tv opnames (voor eigen gebruik, onderwijs en lokale en nationale media), een opname studio voor bandjes en een sta-zaal voor pop, jazz & beyond. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

Na een roerige tijd mag de Doelen haar deuren weer openen voor de meest uiteenlopende congressen, beurzen, presentaties en die fantastische muziekprogramma’s. Als meewerkend werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding van de podiumtechniek tijdens producties in de Doelen. Hiermee lever jij een cruciale bijdrage aan het succesvol realiseren van producties. Je draagt bij aan een optimale beleving voor artiest en publiek door het maximaal laten functioneren van de podium-technische installaties.

 

Dit is wat je gaat doen
Als meewerkend werkvoorbereider heb je een veelzijdig takenpakket. Je bent verantwoordelijk voor het technisch voorbereiden van producties.

Je brengt de benodigde apparatuur in kaart, verzorgt eventueel aanvullend materiaal en samen met de planner zorg je voor een goede planning van het technische personeel. Daarbij assisteer je jouw collega’s bij overige werkzaamheden ter voorbereiding en afwikkeling van producties en reageer je adequaat op eventuele last minute wensen van de klant. Na afloop van een productie controleer je of de faciliteiten en ruimten in correcte staat zijn achtergelaten. Verder onderhoud je contact met leveranciers van de afdeling.

Buiten de producties draag je, samen met het team, zorg voor het onderhoud en de optimale kwaliteit van de apparatuur. Je inventariseert deze op kwaliteit en compleetheid en werkt mee aan innovatie en vernieuwing binnen de afdeling Techniek & AV. 

Je bent ongeveer voor 80% werk voorbereidend aan de slag en 20% hands on in de operatie.

Dit is waar je komt te werken
Je maakt onderdeel uit van de afdeling Techniek & Gebouw – team Podiumtechniek. 

Je legt in eerste instantie verantwoording af aan de Coördinator Techniek & Gebouw – team Podiumtechniek. Bij producties kan je aangestuurd worden door de projectleider of hospitality manager. Je werkt nauw samen met collega’s die betrokken zijn bij de producties. Tevens sta je in contact met de artiesten, technische crew en huurders van De Doelen. 

 

Jij 

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau en specialistische scholing;
 • Kennis van podiumtechniek;
 • Relevante aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Sociaalvaardig en servicegericht;
 • Communicatief vaardig;
 • Stressbestendig;
 • Kwaliteits- en oplossingsgericht;
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Flexibel inzetbaar, voornamelijk in de middag, avond, nacht en weekenden. Ook op feestdagen;
 • Tillen, dragen, duwen en trekken bij opbouw en afbouw is voor jou geen probleem.

 

Ons aanbod

 • Een gedreven team met collega’s die ervoor willen gaan;
 • Inschaling volgens CAO Nederlandse Podia;
 • Een werkweek van 36 uur;
 • 8% vakantiegeld;
 • Eindejaaruitkering;
 • Een collectieve pensioenregeling (ABP);
 • Keuze uit deelname aan collectieve verzekeringen;
 • Volop kansen en mogelijkheden om je binnen het culturele icoon van Rotterdam te ontwikkelen;
 • De mogelijkheid om (gratis) concerten en evenementen te bezoeken.
   

Interesse?
Is je interesse gewekt om als meewerkend wervoorbereider in een inspirerende en muzikale omgeving te werken? Reageer dan middels een motivatiebrief en cv naar: vacature@dedoelen.nl o.v.v. werkvoorbereider.

Heb je vragen? Neem telefonisch contact op met Suzanne Koetsheid (HR adviseur) via 06-44838036.

De Doelen streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn, een afspiegeling van de stad Rotterdam en hoopt daarom op reacties vanuit verschillende achtergronden, genders en leeftijdscategorieën.