de Doelen Studio zet de deuren wagenwijd open voor jeugdige schakers!

Midden in de herfstvakantie, op woensdag 20 oktober, staat er iets bijzonders te gebeuren in de Doelen Studio. Want dan komt namens schaakvereniging ‘De Koddige Koning’, schaakdocent Ruud Neumeijer, een heuse schaak clinic geven voor beginnende schakers.

Met zijn schaakvereniging’ geeft Ruud Neumeijer al tijdenlang schaakles op Rotterdamse basisscholen en buurthuizen, onder meer in Delfshaven, Charlois en het centrum.

Queen’s Gambit

Volgens Ruud zijn er de laatste tijd steeds meer meisjes die het schaken willen leren.

“Het kwam misschien door de lockdown, dat hele gezinnen naar schaakstukken en borden deed grijpen en niet te vergeten de prachtige Netflix serie ‘Queen’s Gambit’ over een jong meisje met een groot talent voor de denksport.”

film

Tijdens de clinic worden basisschoolleerlingen de beginselen van het schaken bijgebracht en worden ze getrakteerd op de filmvertoning van de prachtige Nederlandse schaakfilm ‘Lang Leve de Koningin’ over de 8-jarige Sara die het schaken ontdekt. Geregisseerd door Esme Lammers, met in de hoofdrol Monique van der Ven.

10-delige cursus

Na de eerste kennismaking kunnen de kinderen zich in laten schrijven voor een 10-delige cursus voor beginners in de weken erna. De kosten voor de 10-delige cursus zijn € 25,- per persoon, inclusief een werkboek schaken met mooie schaakpuzzels en -opdrachten en grappige tekeningen.

Programmeur Mieke van der Linden: “We hebben met ‘De Koddige Koning’ echt iets bijzonders in huis. En we hopen natuurlijk uiteindelijk een mooi schaaktoernooi te kunnen organiseren met de kinderen.” 

Voor schaakstukken, borden en lesmateriaal wordt gezorgd.

De Koddige Koning X de Doelen Kids Clinic en film
20 okt 2021 14.00 en 17.00 uur
Toegang gratis met ticket (max. 20 kids)

De Koddige Koning X de Doelen Kids 10-delige cursus
vanaf woensdag 27 oktober 16.30 - 17.30 uur
€ 25,- inclusief lesmateriaal
Inschrijven kan 20 oktober na de clinic en film.