Shiva Feshareki © Gregory White

moedige vrouwen centraal

Het Nederlands Kamerkoor zet in Ester oude én moderne moedige vrouwen centraal. In dit bijzondere concert komen de meditatieve klanken van het Nederlands Kamerkoor samen met hypnotiserende soundscapes van turntable artist Shiva Feshareki, spoken word van dichter Lisette Ma Neza en meeslepende dans van BOSSLADY, verfilmd door filmmaker en visual artist Miriam Kruishoop. 

Ester
Nederlands Kamerkoor met Shiva Feshareki
vr 22 okt | 20:15 | Grote Zaal

mis het niet

dans BOSSLADY

BOSSLADY (artiestennaam van Niaya Jones) verbeeldt met haar dans hoe het is om op te groeien als jonge zwarte vrouw in een van de armste buurten van Los Angeles. Met haar krumping, een energieke en acrobatische dansvorm, laat ze de pijn zien die ze voelde toen haar beste vriend werd doodgeschoten door de politie, of het gemis van haar vader die al haar hele leven in de gevangenis zit. In de verfilming van filmmaker en visual artist Miriam Kruishoop wordt deze choreografie in slow-motion afgespeeld, waardoor elke beweging een krachtige lading krijgt die het publiek feilloos deelgenoot laat zijn van BOSSLADY’s verhaal.

Check het voorproefje in deze teaser:

sounds Shiva Feshareki

De Britse-Iraanse dj en turntable artist Shiva Feshareki wordt geprezen voor haar unieke visie op technologie en geluid. Ze maakt met een brede waaier aan analoge én high-tech digitale apparatuur de verbinding naar het hier en nu met hypnotiserende soundscapes en sonische ervaringen. 

“Mijn doel is muziek te laten reizen door de ruimte en de luisteraar te omringen met klank. Het geluid is om je heen via de state-of-the-artsoftware die ik gebruik. Muziek die je lijf binnenstroomt, dat gevoel.”

Lees hier het hele interview met Shiva Feshareki.

gedichten Lisette Ma Neza

Dichter Lisette Ma Neza leidt het concert in met haar scherpe pen en zachte stem. Ma Neza verkent in haar werk de grote vragen van haar generatie en was in 2017 niet alleen de eerste vrouw, maar ook de eerste persoon van kleur die zich Belgisch kampioen Slam Poetry mocht noemen.

zang Nederlands Kamerkoor

En dit alles in combinatie met delen uit the writings van de Pulitzerprijs winnende componist David Lang!